SCHNEIDER ELECTRIC: Επικεντρώνεται στους μετασχηματισμούς βιωσιμότητας το πρώτο τρίμηνο του 2022

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσίασε τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου για το δεύτερο έτος του προγράμματος βιωσιμότητας της, Schneider Sustainability Impact 2021-2025 (SSI), επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζει να εστιάζει στην προώθηση των μεσοπρόθεσμων δεσμεύσεων της σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG).

Χάρη στον «πίνακα ελέγχου» του προγράμματος Schneider Sustainability Impact (SSI), η εταιρεία μπορεί να παρακολουθεί ανά τρίμηνο και να ανακοινώνει την πρόοδο της, σχετικά για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που σχετίζονται με το κλίμα, τους φυσικούς πόρους, την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης, την προώθηση ίσων ευκαιριών και την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται. Τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 2022 πλησιάζουν ήδη αρκετα στον τελικό στόχο του 4ου τριμήνου (4.7/10), συγκεντρώνοντας μια συνολική βαθμολογία 4.00.

«Είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την αρχή του έτους, καθώς και με τον τρόπο με τον οποίον καταφέραμε να διατηρήσουμε την προσοχή μας στη βιωσιμότητα, παρά τις σύνθετες και απαιτητικές συνθήκες, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά  και αγοράς», δήλωσε ο Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy and Sustainability Officer της Schneider Electric, ο οποίος πρόσφατα αντικατέστησε τον Olivier Blum, που ανέλαβε καθήκοντα Executive Vice President Energy Management. «Ξεκινώ τη θητεία μου ως CSSO, με αυτοπεποίθηση και γεμάτος ενέργεια, σε αυτή τη εταιρεία που επιδεικνύει μοναδική αφοσίωση και προσήλωση στην αποστολή της, ενώ παράλληλα εφαρμόζει πάντα την εμπειρία και την τεχνογνωσία της για να αυξήσει το θετικό αντίκτυπό της, σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Τα σημαντικότερα επιτεύγματα βιωσιμότητας του πρώτου τριμήνου:

  • • EcoStruxureTM της Schneider Electric βοήθησαν τόσο πελάτες αλλά  και προμηθευτές, να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά 358 εκατομμύρια τόνους από το 2018. Επιπλέον, η εταιρεία ενίσχυσε τις στρατηγικές της συνεργασίες με την Plastic Omnium και τον Όμιλο NSG σε ό,τι αφορά κλιματικά ζητήματα.
  • • Solar Impulse Foundation, η Schneider Electric φιλοξένησε μία τρίμηνη έκθεση στο εμβληματικό κτίριο Intencity στη Grenoble της Γαλλίας, με τίτλο 1000+ Λύσεις για πόλεις, όπου εκατοντάδες επισκέπτες μπόρεσαν να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα γύρω από τις διαθέσιμες λύσεις για τη μετάβαση σε πιο βιώσιμα αστικά περιβάλλοντα.
  • • εξασφάλισης αξιοπρεπούς εργασίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο έτος.
  • • ακόμα περισσότερων ανθρώπων στην καλύτερη ενεργειακή διαχείριση.
  • • Schneider Foundation, και τις ατομικές συνεισφορές χιλιάδων εργαζομένων της, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε δωρεές, ποσό που θα διατεθεί για την άμεση στήριξη των Ουκρανών συναδέλφων και των οικογενειών τους που επλήγησαν από την κρίση.
  • δώρισε εξοπλισμό αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει στην αποκατάσταση βασικών ενεργειακών παροχών στην Ουκρανία, ενώ το Ίδρυμα Ηλεκτρικής Ενέργειας της Schneider συνεχίζει να συνεργάζεται με τοπικές ΜΚΟ για την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας.

Περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το πρόγραμμα Schneider Sustainability Impact 2021-2025 (SSI), μπορείτε να βρείτε στην έκθεση πρώτου τριμήνου 2022, όπου περιγράφεται λεπτομερώς και ο «πίνακας προόδου» του προγράμματος.

Πρόσφατα Βραβεία Βιωσιμότητας και Διακρίσεις:

Περισσότερες πληροφορίες τα οικονομικά μεγέθη του 1ου τριμήνου του 2022 της Schneider Electric μπορείτε να βρείτε εδώ. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε τις ειδικές εκθέσεις βιωσιμότητας της SE σχετικά με το κλίμα, τους πόρους, τους ανθρώπους, την εμπιστοσύνη και τον κοινωνικό αντίκτυπο.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Schneider Electric σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και την διακυβέρνηση (ESG) στους παρακάτω συνδέσμους:

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ