4ο Διεθνές Φεστιβάλ «ART FOR MORE» – Πρόσκληση για υποβολή έργων του εικαστικού τμήματος

Πρόσκληση για υποβολή έργων του εικαστικού τμήματος
ΛΗΞΗ: 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ ART4MORE ’10 που θα λάβει χώρα στα τέλη Οκτωβρίου. Η τέχνη και ο κοινωνικός προβληματισμός συνδέονται ξανά για την πραγματοποίηση ενός φεστιβάλ επιστημονικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος που φέτος θα στραφεί στο χώρο του «κοινωνικά ευαίσθητου» design, εξερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να δημιουργεί την κοινωνική αλλαγή μέσα στην καθημερινότητα μας, εδώ και τώρα. Η πρόσκληση απευθύνεται προς καλλιτέχνες, γραφίστες, εικονογράφους, φωτογράφους, μοντελίστες και σε όλους τους επαγγελματίες της οπτικοποίησης ιδεών που θα ήθελαν να παρουσιαστούν στην έκθεση, είτε ως πρόσωπα, είτε ως γραφεία/οργανισμοί.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε;
Θέτοντας ως κεντρικό θεματικό άξονα την κοινωνική ενεργοποίηση για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ισότητας με το σεβασμό της διαφορετικότητας (οικονομικής, φυλετικής, πολιτικοκοινωνικής, θρησκευτικής, λόγω αναπηρίας, ψυχικής ασθένειας κ.ά.), οι ενδιαφερόμενοι σχεδιαστές μπορούν να συμμετάσχουν με δύο τρόπους:

  • Σχεδιασμός poster με την παραπάνω θεματική «Equal Play». Τελικός στόχος μετά το πέρας του φεστιβάλ είναι η έκθεση των posters σε δημόσιο χώρο σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και δήμους της Δυτικής Αττικής, όπου εδρεύει η Μ.Κ.Ο. ΕΔΡΑ.
  • Σχεδιασμός παιχνιδιού με θέμα τον αγώνα για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στόχος μετά το πέρας του φεστιβάλ είναι η απορρόφηση των παιχνιδιών από κοινωνικά προγράμματα οργανισμών μέσα από τα δίκτυα φορέων της Μ.Κ.Ο. ΕΔΡΑ ή σχολεία. Κάποιες ενδεικτικές κατηγορίες συμμετοχών είναι:
    • Παιχνίδια με «υλική» παρουσία στο χώρο, με τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να εμπλακούν ελεγχόμενα κατά την επίσκεψη τους στην έκθεση, ίσως ορίζοντας συγκεκριμένη ώρα για το κάθε έκθεμα. Η κατηγορία αφορά μοντέλα, επιτραπέζια, κ.ά. που εκτίθενται κυρίως ως εγκαταστάσεις, διαθέτοντας ετικέτα με πλήρη περιγραφή.
    • Ψηφιακά παιχνίδια με τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να εμπλακούν ελεγχόμενα κατά την επίσκεψη τους στην έκθεση. Αυτή η κατηγορία απαιτεί την παραχώρηση του εξοπλισμού από τον συμμετέχοντα για τη διάρκεια της έκθεσης. Ενδέχεται η συγκεκριμένη κατηγορία να εκτεθεί διαδικτυακά.
    • Παιχνίδια μόνο προς έκθεση. Πρόκειται για παιχνίδια με τα οποία ο επισκέπτης δεν μπορεί να εμπλακεί στο χώρο της έκθεσης. Είτε αφορούν μη πραγματοποιήσιμα στο χώρο concepts, είτε αφορούν παιχνίδια μη διαδραστικά ή κατασκευές, π.χ. χαρταετός.

Πως μπορεί να προβληθεί η δουλειά σας;
Το φεστιβάλ και οι συμμετέχοντες προβάλλονται ευρέως από το Τμήμα Μάρκετινγκ της ΜΚΟ ΕΔΡΑ σε επιλεγμένα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στο site και εφημερίδα της ΕΔΡΑ και των συνεργατών της. Χορηγοί επικοινωνίας σε προηγούμενα φεστιβάλ ενδεικτικά αποτέλεσαν: ελculture.gr, ΔΙΕΣΗ 101,3, Mad, Mad Radio 106,2, «Athens Voice», ΕΝ ΛΕΥΚΩ, olimazi.gr.

Χορηγός επικοινωνίας θα αποτελέσει ο ρ/σ Αθήνα 9.84 και η EuroCharity (επιβεβαιωμένα μέχρι σήμερα). Μερικοί από τους καλλιτέχνες/ομάδες που έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ είναι: Ολύνα Ξενοπούλου, Ηλιάνα Τσαπατσάρη, Νατάσσα Μποφίλιου, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΔΑΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ, Θέμης Καραμουρατίδης, ABBIE GALE, GAD., POP EYE, ΣΕΛΑΣ, TELSON, TRANSISTOR, VICTORY COLLAPSE, ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ, Ομάδα Playback Ψ, Ομάδα Danceetc ON/OFF, DJ TERRY ASIM, αλλά και μια πληθώρα εικαστικών και σκηνοθετών

Το «Art for More» αποτελεί ένα καινοτόμο διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο σε σύγχρονα διεθνή έργα με θέμα τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και τη σύνδεση της Τέχνης και Ψυχικής Υγείας, που συγκεντρώνονται σε ξεχωριστές καλλιτεχνικές ζώνες: εικαστική, κινηματογραφική, θεατρική, ενώ στο τέλος κάθε βραδιάς ο χώρος του Art House μεταμορφώνεται σε μια εκρηκτική live συναυλία. Η επιλογή των έργων γίνεται μέσα από τα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του «ART FOR MORE» και τις βραβευμένες συλλογές από συνεργαζόμενα φεστιβάλ του εξωτερικού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

  • κ. Γκούτσιου Αριστέα
    Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων & Κοινωνικού Μάρκετινγκ
    Γαστούνης & Γουμενίτσης 14, 121 31 Περιστέρι
    Τηλ./Fax: 210 591 3826
    Κιν.: 693 678 4724
    E-mail: mko.edra@gmail.com
    www.edra-coop.gr
  • κ. Μαριτίνα Κονταράτου
    Υπεύθυνη Πολιτιστικών
    Κιν.: 694 205 6334
    Ε-mail: arts.edra@gmail.com
    www.edra-coop.gr

ΟΜΑΔΑ:

  • Καλλιτεχνική Επιμέλεια Φεστιβάλ «ART FOR MORE»: κ. Μαριτίνα Κονταράτου
  • Πρόεδρος Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο – «ΕΔΡΑ»: κ. Μαρία Κερασόγλου
  • Δημ. Σχέσεις & Διοργάνωση Συναυλίας: κ. Γκούτσιου Αριστέα, κ. Σταύρος Θεοδωρακόπουλος, κ. Ατζαμόγλου Αναστασία
  • Επιστημονικά Υπεύθυνος Οργανισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο – «ΕΔΡΑ»: κ. Αλέξανδρος Οικονόμου
  • Εθελοντές: Ms. Kristina Karatzidis, Ms. Gea Grigorirjev, Ms. Nora Droege.
  • Συντονισμός Εθελοντών: κ. Έλενα Βάγγερ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

  • Αθήνα 9,84
  • EuroCharity


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ