To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στα πλαίσια της ΔΕΘ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη και της Γενικής Προξένου των Η.Π.Α., Catherine E. Kay στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των επαφών και δράσεων του Επιμελητηρίου που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Υπουργός συνοδευόταν από τους υφυπουργούς Μιλένα Αποστολάκη καί Γιάννη Κουτσούκο και τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Κανελλόπουλο.

Ο Πρόεδρος και τα στελέχη της Σχολής ξενάγησαν τους προσκεκλημένους και παρουσίασαν το σημαντικό έργο που επιτελεί η Σχολή από το 1904 μέχρι σήμερα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης ανακοίνωσε στον Υπουργό τη πρόθεση του Επιμελητηρίου να συνεργασθεί στο άμεσο μέλλον με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στην διενέργεια έρευνας, συγγραφή μελέτης και επεξεργασίας προτάσεων πολιτικής, τα οποία και θα παραδοθούν στο Υπουργείο με στόχο την ενδελεχή μελέτη της υπάρχουσας κατάστασης στις γεωργικές δομές της χώρας και την επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την εφαρμογή νέων τεχνικών και τεχνολογιών στις καλλιέργειες στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης και σε συνδυασμό με τις επιταγές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Με τον τρόπο αυτό η χώρα θα μπορέσει ευχερέστερα να περάσει στην επόμενη γενιά αγροτικής ανάπτυξης με προϊόντα ανταγωνιστικά αλλά και με σφραγίδα προέλευσης στα πλαίσια ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας με το βλέμμα στην Ελλάδα του 2020.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ