Η Τhe Coca-Cola Company ενισχύει την επιχειρηματικότητα 5 εκατ. γυναικών

Στις 21 Σεπτεμβρίου, κατά την ολομέλεια με θέμα την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Clinton Global Initiative, ο Muhtar Kent, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της The Coca-Cola Company, δεσμεύτηκε να ενισχύσει 5 εκατομμύρια γυναίκες επιχειρηματίες μέχρι το 2020, σε όλο το Σύστημα της Coca-Cola παγκοσμίως.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στη δέσμευση της The Coca-Cola Company το 2008, κατά το «Business Call to Action» των Ηνωμένων Εθνών, να ενδυναμώσει το θεσμό των «Μικρών Κέντρων Διανομής» (Micro Distribution Centers – ΜDCs) στην Αφρική. Τα MDCs αποτελούν ένα ανεξάρτητο δίκτυο επιχειρηματιών οι οποίοι διανέμουν τα προϊόντα της Coca-Cola στους λιανοπωλητές, συχνά με ποδήλατο ή καρότσι. Επίσης, πέρσι, κατά τη διάρκεια του Clinton Global Initiative, η Εταιρεία δεσμεύτηκε ότι το 50% όλων των νέων κέντρων θα διευθύνεται από γυναίκες. Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη και των δύο αυτών στόχων, στο πλαίσιο της δέσμευσής της απέναντι στο «Millennium Development Goals» των Ηνωμένων Εθνών.

«H εμπειρία μας στην Αφρικάνικη ήπειρο και το υπαρκτό μοντέλο διαχείρισης MDC μας παρέχουν μια διευρυμένη πλατφόρμα, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα 5 εκατομμυρίων γυναικών μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Χρειάζεται να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση ότι μέσα από την ενδυνάμωση της γυναίκας μπορούμε να χτίσουμε καλύτερες κοινωνίες», δήλωσε ο κ. Kent. Επιπλέον, τόνισε ότι «η ενίσχυση παροχής οικονομικών ευκαιριών σε γυναίκες στην Coca-Cola θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση εισοδημάτων, την ενδυνάμωση επιχειρηματικών ικανοτήτων, το αυξημένο κύρος στην τοπική κοινωνία και τη βελτίωση του δυναμικού των κοινωνιών».

Έρευνα που έγινε από το Harvard Kennedy School για τα κέντρα MDCs της Coca-Cola στην Αφρική, με τη συμμετοχή και τοπικών εταίρων, δείχνει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τρία βασικά εμπόδια προς την επιτυχία:

  • έλλειψη χρηματοδότησης,
  • έλλειψη επιχειρηματικής εκπαίδευσης και
  • έλλειψη πρόσβασης σε άτομα με επιχειρηματικές γνώσεις και εμπειρία. Η εταιρεία σχεδιάζει να διεξάγει περαιτέρω έρευνα με πιθανούς συνεργάτες, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να ενισχυθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα κατά μήκος του παγκοσμίου Συστήματός της.

Η νέα αυτή δέσμευση αξιοποιεί την παρουσία της Εταιρείας σε περισσότερες από 200 χώρες και το επιχειρηματικό της μοντέλο, το οποίο βασίζεται σε εκατομμύρια διανομείς και λιανοπωλητές μικρής κλίμακας, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες. Προκειμένου να επιτύχει τον δύσκολο αυτό στόχο, η The Coca-Cola Company θα αναπτύξει τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές της σε παγκόσμιο επίπεδο, θα ενθαρρύνει την καινοτομία και θα αναζητήσει τη συμβουλή γυναικών στελεχών, στην πορεία για την κατάρριψη εμποδίων που μπορεί να συναντούν οι γυναίκες.

Πηγή: GreenBusiness.gr.
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ