5η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ 2010

Το Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι φιλοξένησε την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010, την 5η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ 2010 που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων, με τη στήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Περιστερίου.

250 αθλητές, παιδιά, νέοι και ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση αγωνίσθηκαν στα αθλήματα Άλμα χωρίς φόρα, Εκτέλεση πέντε ελεύθερων βολών μπάσκετ, Σκυταλοδρομία και Τσουβαλοδρομία μαθητών ειδικών σχολείων.

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό η Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ κ. Κερασόγλου Μαρία και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων κα. Γιαννακοπούλου Κατερίνα, ευχόμενες σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία. Από το Δήμο Περιστερίου, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Περιστερίου κ. Σχίζας Ανδρέας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου και Πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Περιστερίου κ. Κασουρίδης Νίκος.

Η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμΕΑ είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ (3η Δεκεμβρίου) και έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση των αθλητών μέσω του αθλητισμού. Η χαρά που διακρίνονταν στα πρόσωπα των συμμετεχόντων σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ενισχύθηκε από τη ζωντάνια και το κέφι του ηθοποιού και παρουσιαστή της εκδήλωσης κ. Θανάση Βισκαδουράκη, ο οποίος με περισσή αγάπη αγκάλιασε όλους τους αθλητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Νικητές ήταν στο τέλος ΟΛΟΙ οι αθλητές, αφού όλοι οι συμμετέχοντες πήραν τιμητικό μετάλλιο συμμετοχής.

Οι συνδιοργανωτές τίμησαν την Παραολυμπιονίκη κ. Ανθή Καραγιάννη, η οποία με την τεράστια δύναμη ψυχής που διαθέτει έχει δώσει επανειλημμένα το θετικό παράδειγμα στους συνανθρώπους της. Η ίδια, συγκινημένη, ευχαρίστησε για την βράβευση και έδωσε την υπόσχεση να συνεχίσει με την ίδια αμείωτη ένταση τον δύσκολο αγώνα της.

Το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό τα παιδιά της ομάδας Γενικής Γυμναστικής του Συλλόγου ΓΑΣ «ΕΙΡΗΝΗ» Περιστερίου «Μπελάδες» που παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα ακροβατικής γυμναστικής hip hop και breakdance.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, οι οποίοι ενημέρωναν το κοινό για το Πρόγραμμα.



5η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ 2010

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ