Η The Coca-Cola Company και η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ανακοινώνουν παγκόσμια συνεργασία

Δέσμευση για οικονομική και στρατηγική υποστήριξη για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο την επέκταση του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού δικτύου στον κόσμο

Η The Coca-Cola Company, η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, και η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός παγκοσμίως, ανακοίνωσαν σήμερα μια παγκόσμια σύμπραξη με στόχο την επέκταση της συνεργασίας τους.

Η The Coca-Cola Company θα  προχωρήσει σε επένδυση 2 εκατ. δολάρια για να υποστηρίξει το έργο της Ομοσπονδίας σε θέματα ετοιμότητας και αντιμετώπισης καταστροφών και ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των κοινωνιών όπου δραστηριοποιούνται και οι δύο οργανισμοί. Παράλληλα, το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) θα δωρίσει 1 εκατ. δολάρια στο Ταμείο Άμεσης Ανταπόκρισης σε Καταστροφές της Ομοσπονδίας, με στόχο να παρέχει άμεση οικονομική βοήθεια στους Εθνικούς Συλλόγους του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ώστε να ανταποκρίνονται με ταχύτητα σε τυχόν καταστροφές σε όλο τον κόσμο.

Μαζί με τους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company, συνεργάζεται ήδη με τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο σε περισσότερες από 50 χώρες. Η νέα αυτή σύμπραξη, η οποία εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία των τοπικών εμφιαλωτών, στοχεύει να  ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ του Ερυθρού Σταυρού, της Ερυθράς Ημισελήνου και του Συστήματος της Coca-Cola σε ακόμα περισσότερες περιοχές ανά τον κόσμο, και να χτίσει πάνω στα θεμέλια που και οι δύο πλευρές έχουν θέσει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο, με την πολύτιμη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Coca-Cola εντόπισε τρία από τα χωριά  στο Νομό Ηλιείας που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες υλικές ζημίες και δώρισε εκπαιδευτικό, τεχνολογικό και αθλητικό εξοπλισμό, με σκοπό την ενίσχυση υποδομών που συγκεντρώνουν τη νεολαία.

Σε διεθνές επίπεδο, ενδεικτικά, το Σύστημα της Coca-Cola έχει ήδη συνεργαστεί  με τους τοπικούς συλλόγους του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για άμεση βοήθεια: 
  • στην Αϊτή, μετά τους σεισμούς του 2010,
  • στο Αμπρούζο της Ιταλίας μετά το σεισμό του 2009,
  • στο Σετσουάν της Κίνας μετά το σεισμό του 2008,
  • στο Πακιστάν μετά το σεισμό του 2005 και τις καταστροφικές πλημμύρες του  2010,
  • στην Κένυα για την αντιμετώπιση της συνεχούς ξηρασίας τα τελευταία χρόνια.
Η The Coca-Cola Company και η Ομοσπονδία στοχεύουν επίσης να ενισχύσουν την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ετοιμότητας και ανταπόκρισης σε καταστροφές, και της συνεχούς ανάπτυξης και δράσεων του δικτύου του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Η ανθρωπιστική δυναμική της συνεργασίας αυτής είναι σημαντική, καθώς η The Coca-Cola Company και οι εμφιαλωτές της λειτουργούν σε περισσότερες από 200 χώρες με 700.000 εργαζομένους, ενώ η Ομοσπονδία αντιπροσωπεύει 186 Εθνικούς Συλλόγους με περισσότερους από 100 εκατ. εθελοντές, μέλη και υποστηρικτές.

Η The Coca-Cola Company και οι εμφιαλωτές της ανταποκρίνονται σταθερά σε καταστροφές σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας χρήματα, προϊόντα,  υποστήριξη σε θέματα logistics, καθώς και το χρόνο και την προσπάθεια των εργαζομένων και άλλων κοινωνικών εταίρων.  Συνολικά, από το 2000, το Σύστημα της Coca-Cola έχει συνεισφέρει σχεδόν 40 εκατ. δολάρια σε δωρεές σε διάφορους οργανισμούς για να συνδράμει τοπικές κοινωνίες και να αντιμετωπίσει καταστροφές.



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ