Η Coca-Cola βοηθά στη βελτίωση της ζωής γυναικών και κοριτσιών στην Αφρική

Υποστηρίζει πρωτοβουλίες για την παροχή νερού και την υλοποίηση προγραμμάτων υγιεινής που θα βοηθήσουν περισσότερες από 250.000 γυναίκες και κορίτσια στην Αφρική το 2011.

Η The Coca-Cola Company μαζί με το Ίδρυμα της Coca-Cola στην Αφρική (The Coca-Cola Africa Foundation) ανακοίνωσαν την προσφορά 6 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα παροχής νερού και συνθηκών υγιεινής που θα βελτιώσουν τη ζωή περίπου 250.000 γυναικών και κοριτσιών στην Αφρικανική ήπειρο. Η δέσμευση αυτή ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και σχολιάστηκε από την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Hillary Clinton καθώς και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert Zoellick.

Μέσω του προγράμματος RAIN (Replenish Africa Initiative), που ήδη υλοποιεί η The Coca-Cola Company, μέσω του Ιδρύματος της Coca-Cola για την Αφρική, για την παροχή καθαρού νερού και συνθηκών υγιεινής σε τουλάχιστον 2 εκατ. κατοίκους της Αφρικανικής ηπείρου μέχρι το 2015, η νέα αυτή συμβολή των 6 εκατ. δολαρίων θα βελτιώσει τις ζωές γυναικών και κοριτσιών σε Αφρικανικές χώρες όπως η Αλγερία, η Κένυα, η Λιβερία, το Μαρόκο, η Νιγηρία, η Ρουάντα, η Σιέρα Λεόνε, η Νότιος Αφρική, η Σουαζιλάνδη, η Τανζανία, η Τυνησία και η Ουγκάντα. Επίσης, μέσα στο 2011, το RAIN θα συνεχίσει να στηρίζει πολυετείς πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Συμμαχίας για το Νερό και την Ανάπτυξη (Water and Development Alliance/WADA), δηλαδή της συνεργασίας της The Coca-Cola Company με την Αμερικάνικη Εταιρεία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), στην Αγκόλα, στο Μπουρούντι, στην Αίγυπτο, στη Γκάνα, στο Μαλάουι, στη Μοζαμβίκη, στη Νότιο Αφρική και στην Τανζανία.

Η δυνατότητα πρόσβασης σε καθαρό νερό και η παροχή συνθηκών υγιεινής διαβίωσης είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία υγιών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) εκτιμά ότι οι γυναίκες και τα παιδιά στην Αφρική ξοδεύουν σχεδόν 40 δισεκατομμύρια ώρες για τη συλλογή νερού σε ετήσια βάση, χρόνο που θα μπορούσαν να αφιερώσουν στη μόρφωση, την εργασία, ή τη φροντίδα των οικογενειών τους. Εξαιτίας της απόστασης που χρειάζεται να διανύσουν για να βρουν καθαρό νερό, οι γυναίκες συχνά καταφεύγουν στη χρήση μη ασφαλών υδάτινων πόρων, θέτοντας τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους σε κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών. Επιπλέον, στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι ένα παιδί πεθαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα περίπου από διάρροια και υποσιτισμό, που σχετίζονται με την παροχή μη καθαρού νερού και την ανεπάρκεια εγκαταστάσεων αποχέτευσης και συνθηκών υγιεινής.

Σε συνεργασία με ΜΚΟ και κυβερνητικούς οργανισμούς, η The Coca-Cola Company έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει θετικά στις τοπικές κοινωνίες που έχουν ανάγκη, με δραστηριότητες που προάγουν την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση και την εργασιακή απασχόληση των γυναικών.

Τέλος, η έμφαση που δίνει το πρόγραμμα RAIN στις γυναίκες, εντάσσεται στην υπάρχουσα δέσμευση της The Coca-Cola Company να βελτιώσει τις ζωές γυναικών κάθε ηλικίας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πρωτοβουλία να ενισχύσει 5 εκατομμύρια γυναίκες επαγγελματίες μέχρι το 2020.

«Η έλλειψη νερού και συνθηκών υγιεινής επηρεάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα, αλλά οι επιπτώσεις σε γυναίκες και κορίτσια είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές» δήλωσε ο Μuhtar Kent, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της The Coca-Cola Company. «H υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν την πρόσβαση σε νερό για τις γυναίκες και τα κορίτσια, χτίζει τις βάσεις για καλές συνθήκες υγείας στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας, με πολλαπλάσια επίδραση και στην ενδυνάμωση του κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται συνθήκες επωφελείς για όλους».



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ