Επιτυχής ολοκλήρωση του CEO & CSR Money Conference 2011

Στην ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, ενεργοποιώντας τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και ευνοώντας τις αρχές της ηθικής επιχειρηματικότητας, συμφώνησαν οι ομιλητές του «CEO & CSR Money Conference 2011», που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδείξει τη θετική πλευρά της επιχειρηματικότητας. Και το πέτυχε! Με τη συμμετοχή πολιτικών, επιχειρηματιών και διακεκριμένων στελεχών διεθνών και ελληνικών οργανισμών που, με τη δράση τους συμβάλλουν ο καθένας από την πλευρά του στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, της φτώχειας αλλά και την προάσπιση της ηθικής, της διαφάνειας αλλά και της ανταποδοτικότητας στις επιχειρήσεις.
Το συνέδριο με θέμα την «Ηθική Επιχειρηματικότητα – δυνατότητες, οφέλη, προοπτικές και εργαλεία για υγιή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία» διοργανώθηκε από το οικονομικό-επενδυτικό περιοδικό «ΧΡΗΜΑ» και τα Money Conferences.
Στη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του ECOCITY, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.) και της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.), απηύθυναν χαιρετισμό οι:
  • Υφυπουργός, Οικονομικών, κ. Δημήτρης Κουσελάς,
  • Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννης Μανιάτης,
  • Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άννα Νταλάρα.
Μεταξύ των υψηλού κύρους ομιλητών που συμμετείχαν ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μπακούρης, Πρόεδρος, Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, η κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, ΥΠΕΚΑ, ο κ. Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής, , ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς, Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο κ. Αριστομένης Συγγρός, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Invest in Greece, ο κ. Αθανάσιος Κατρής, Πρόεδρος ΣΕΒΙΑΝ, ο κ. Θωμάς Αρβανιτίδης, Γενικός Διευθυντής, Pressious Arvanitidis, ο κ. Αλέξανδρος Λιβάς, Γενικός Διευθυντής, Βιολογικά Κυριακίδης, ο κ. Ανάστος Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών, ο κ. Θάνος Μπελαλίδης, Συντονιστής Χορηγικού Προγράμματος ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ο κ. Θάνος Ζαφειρόπουλος, Πρόεδρος, ECOCITY, ο κ. Θωμάς Βαρβιτσιώτης, Πρόεδρος, V+O, ο κ. Βασίλης Τακτικός, Συντονιστής, Πανελλήνιο Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών (ΟΚΠ), ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονικός συνεργάτης της Fair Trade Hellas, ο κ. Γιάννης Σφακιανάκης, Πρόεδρος του Κέντρου υποδοχής και αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, η κ. Νανά Βασιλοπούλου, Μέλος Δ.Σ. της Τράπεζας Τροφίμων, Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας, ο κ. Παύλος Δασκαλάκης, Πρόεδρος, Heel, η κα Αλεξία Μαχαίρα, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, ΑΒ Βασιλόπουλος, ο κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Ηλίας Κάνταρος, Γεωπόνος , Τεχνικός Σύμβουλος του Φορέα Πιστοποίησης Διαδρομές Ποιότητας Α.Ε. – Qways, ο κ. Ιωάννης Μοράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Creta Farms, κ. Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος, Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ο κ. Παναγιώτης Καραμάνος, Διευθυντής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο κ. Ιωάννη Θεοχάρη, Διευθυντής Έργου, ΟΛΠ, η κα Θεανώ Βασιλικού, δικηγόρος, ROXIN Rechtsanwälte LLP, ο κ. Θωμάς Μοδέστου, Διευθυντής Ποιότητας και Υπεύθυνος ΕΚΕ, BSH οικιακές συσκευές Α.Β.Ε.
Ο Υφυπουργός, Οικονομικών, κ. Δημήτρης Κουσελάς, στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε, αναφέρθηκε στην ανάγκη να «απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ανάπτυξης». Όπως δήλωσε σχετικά, «σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις με πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεών τους προς τους καταναλωτές, το περιβάλλον και την κοινωνία. Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που χρειαζόμαστε». Για το ρόλο του Υπουργείου Οικονομικών στην προσπάθεια αυτή, τόνισε ότι «έχουμε καταφέρει να ανατρέψουμε εμπόδια με διάφορες δράσεις όπως η απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων και η μείωση στη φορολογία των επιχειρήσεων που επενδύουν τα κέρδη τους κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες». Επιπλέον ανέφερε ότι «δημιουργούμε επενδυτικό περιβάλλον, ενισχύουμε τη ρευστότητα με νέα επενδυτικά εργαλεία, ενισχύουμε την αγορά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και προωθούμε την εξωστρέφεια».
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννης Μανιάτης, αφού ανέδειξε «την έλλειψη επιχειρηματικής ηθικής ως το κυριότερο αίτιο της οικονομικής κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δε βγαίνει άλλο μια οικονομία που έστηνε διαγωνισμούς αντί να προωθεί τους άξιους. Πρέπει να κάνουμε μη συμφέρουσα τη συμμετοχή στη διαφθορά». Σε ότι αφορά στον τομέα του, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, αφού χαρακτήρισε «ηθική την επιχείρηση που επενδύει στις πράσινες τεχνολογίες», τόνισε ότι «τα βασικά βήματα που έχουμε κάνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι το γεγονός ότι έχουμε εκπονήσει για πρώτη φορά εθνικό σχέδιο δράσης για ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας ενώ προωθούνται προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια, όπως το δεκαετές πρόγραμμα ‘Χτίζοντας στο μέλλον’ όπου θα δημιουργηθεί και μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας». Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό πως μόνο για το πετρέλαιο θέρμανσης δαπανούμε ετησίως 2 δισ. ευρώ και εξοικονομώντας ένα ποσοστό 20-25% μπορούμε να μειώσουμε τη δαπάνη αυτή κατά 500 εκατ. ευρώ το χρόνο». Τέλος, κατέληξε σχολιάζοντας ότι «στην κοινωνία του 21ου αιώνα η ηθική προσδίδει ποιότητα στις επιχειρήσεις και η ποιότητα είναι το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες του μέλλοντος και εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό».
Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Άννα Νταλάρα ανέφερε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εξαλείψουμε τους παράγοντες που λειτουργούν αποτρεπτικά στον κλάδο των επιχειρήσεων και να εφαρμόσουμε πολιτικές και εργαλεία που θα δώσουν κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες». Σχετικά με το έργο που επιτελεί το Υπουργείο στον τομέα της νεανικής απασχόλησης, τόνισε το έργο του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννου Λιβανού που με τα ελάχιστα κονδύλια που διαθέτει η Γραμματεία επιχειρεί την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και την εξασφάλιση χορηγιών από ιδιωτικές εταιρείες για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδαστών από άπορες οικογένειες. Τέλος, δήλωσε ότι «η πολιτεία θα είναι αμείλικτη σε φαινόμενα μαύρης εργασίας και επεσήμανε πως το συνέδριο πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για δράση, συνεργασία και εξωστρέφεια».
Το συνέδριο κορυφώθηκε με την τελετή βράβευσης «THALES – CEO & CSR 2011». Τα βραβεία ανέδειξαν τις εταιρίες που συμβάλουν με τις δράσεις τους στην αειφόρο ανάπτυξη. Τα βραβεία απένειμαν οι η κα Άννα Νταλάρα, Υφυπουργός, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Γιάννος Λιβανός, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, βουλευτής, ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Πάνος Σόμπολος, Πρόεδρος, ΕΣΗΕΑ και ο κ. Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος, Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κ. Αθηνά Φραδέλου, Money Conferences, τηλ.: 210 998 4905, E-mail: fradelou.a@ethosmedia.eu και στην Ιστοσελίδα: www.moneyconferences.com.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ