Η Coca-Cola επιβραβεύθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για την προώθηση του Ολυμπιακού ιδεώδους

Αρχαία Ολυμπία – Αντιπροσωπεία της The Coca-Cola Company από τα γραφεία της Ελλάδας (Coca-Cola Hellas) επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία αποκατάστασης των έργων υποδομών τα οποία πραγματοποιούνται σε συνέχεια δωρεάς ύψους 2 εκατ. δολ. Η.Π.Α. της Coca-Cola προς την ΕΟΕ μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή της Πελοποννήσου το 2007.

Η δωρεά της Coca-Cola αφορά σε έργα ανάπλασης του φυσικού τοπίου,  συμπεριλαβανομένης της αναδάσωσης της περιοχής που περιβάλλει το μνημείο του Pierre de Coubertin, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη στάση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, καθώς και συντήρησης και ανακατασκευής των υποδομών που περιλαμβάνουν την ενίσχυση των μέσων πυροπροστασίας και αντικατάσταση εξοπλισμού των κτιρίων της ΔΟΑ, όπου φιλοξενούνται Έλληνες και ξένοι φοιτητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο. Στόχος της δωρεάς είναι η προστασία ενός χώρου που αποτελεί αιώνιο σύμβολο της Ελληνικής και διεθνούς πολιτιστικής και αθλητικής κληρονομιάς και πόλο έλξης για επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Μέρος του ποσού θα διατεθεί για βελτιώσεις των χώρων που σχετιζονται με την ΕΟΕ και υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αρχαία Ολύμπία και στο πλαίσιο της τελευταίας μέρας του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου των Προέδρων Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, ο Πρόεδρος της ΔΟΑ, κ. Ισίδωρος Κούβελος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Jeremy Brown, Operations Director της Coca-Cola για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, για τη χορηγία της Coca-Cola στην ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού λογισμικού με οθόνες touch-screen που προσφέρουν στους φοιτητές της ΔΟΑ, από όλο τον κόσμο, γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην ιστορία του Ολυμπιακού Κινήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ επαίνεσε την καίρια συμβολή της Coca-Cola στην αποκατάσταση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία.

«Όταν το 2007 οι καταστροφικές πυρκαγιές έπληξαν το λίκνο του Ολυμπισμού, ανταποκριθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη και σήμερα, βλέποντας την πρόοδο των έργων στην οποία έχουμε άμεσα συμβάλει, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι» δήλωσε ο κ. Jeremy Brown. «Ως οι πιο μακροχρόνιοι χορηγοί των Ολυμπιακών αγώνων από το 1928, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ευθύνη να στηρίζουμε το Ολυμπιακό Iδεώδες αλλά και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε όχι μόνο στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Αυτή η υπευθυνότητα  μας οδήγησε όχι μόνο στη δωρεά αλλά και στο να στηρίξουμε και το έργο της ΔΟΑ στον τομέα της επιμόρφωσης των νέων σχετικά με το Ολυμπιακό Κίνημα».



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ