Έμπρακτο το ενδιαφέρον της Interamerican για το περιβάλλον και μέσω υποστήριξης των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»

Τα φετινά Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» στήριξε χορηγικά η Interamerican, στην ακολουθία μιας σειράς πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνει για τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον. Η Interamerican επέλεξε να υποστηρίξει τον θεσμό των βραβείων με την πεποίθηση ότι συμβάλλει στην ενθάρρυνση επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον λειτουργιών και καλών πρακτικών. Επισημαίνεται ότι είναι η μοναδική ελληνική ασφαλιστική εταιρεία που έχει προσυπογράψει τη Χάρτα του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP Finance Initiative), στου οποίου την πρόσφατη αναδιαμόρφωση συμμετείχε με τις προτάσεις της.


Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, την Τετάρτη 6 Ιουνίου. Οι κατηγορίες βραβεύσεων αφορούσαν στις περιβαλλοντικές δράσεις και ενέργειες επιχειρήσεων και οργανισμών, επιστημονικής εργασίας για το περιβάλλον, δημοσιογραφικής εργασίας και μέσων ενημέρωσης για το περιβάλλον και έργου δήμων ή κοινοτήτων για το αστικό περιβάλλον.


Αναφερόμενος στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Interamerican, ο κ. Γ. Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε: «Η κλιματική αλλαγή είναι βέβαιο ότι συνεπιφέρει πολυδιάστατες, δραματικές μεταβολές στο περιβάλλον: από το φαινόμενο του θερμοκηπίου πηγαίνουμε στα ακραία καιρικά φαινόμενα, στη λειψυδρία, στην ερημοποίηση, με άμεσες επιπτώσεις στη φυσική εικόνα και στην οικονομία. Η ασφαλιστική βιομηχανία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αμέτοχη στη προσπάθεια αποτροπής μιας τέτοιας ζοφερής εξέλιξης. ?λλωστε, αν δεν προσαρμοστεί άμεσα και δεν τεθεί αντιμέτωπη με το πρόβλημα, θα υποστεί ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά. Επομένως, για τις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές επιχειρήσεις είναι επιτακτική η ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η έννοια του ασφαλιζομένου κινδύνου.


Η Interamerican από το 2006 ξεκίνησε την υλοποίηση ενός σχεδίου προσαρμογής, με ώριμο το αίσθημα της ασφαλιστικής, αλλά και της κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου για το περιβάλλον. Προχωρούμε στον σχεδιασμό, σε συνεργασία με τους μετόχους μας, ασφαλιστικών προϊόντων και συναφών υπηρεσιών για την κάλυψη της περιβαλλοντικής ευθύνης των επιχειρήσεων, εν όψει της εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας προς την Κοινοτική Οδηγία 2004/35/ΕΚ. Παράλληλα αναπτύσσουμε ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το περιβάλλον, όπως η χορηγία των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας. Το περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητά μας, σύμφωνα με την αποστολή της Interamerican έναντι των πελατών και της κοινωνίας».


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ