4 χρόνια «Μέτρο – Ποικιλία – Ισορροπία»

Περισσότεροι από 63.000 μαθητές έχουν εκπαιδευτεί για το σωστό ενεργειακό ισοζύγιο, μέσω του Σχολικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Coca-Cola
Τέσσερα χρόνια επιτυχούς πορείας συμπλήρωσε φέτος το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΜΕΤΡΟ-ΠΟΙΚΙΛΙΑ-ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ» που υλοποιείται με επιτυχία σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικής Εμβέλειας Πρόγραμμα «Είναι ευθύνη όλων μας» του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού QualityNet Foundation και παρέχει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να διδάξει τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας ενάντια στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Coca-Cola, στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας της εταιρείας «Άλλαξε Στάση, Μπες στη Δράση!». Περισσότεροι από 63.000 μαθητές έχουν εκπαιδευτεί για το σωστό ενεργειακό ισοζύγιο (energy in- energy out) από τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος (2007) μέχρι σήμερα.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΜΕΤΡΟ-ΠΟΙΚΙΛΙΑ-ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ» συνιστά ένα δυνατό παράδειγμα της ουσιαστικής σύμπραξης Ιδιωτικού & Δημοσίου τομέα για την κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης που συνδέεται με ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα: αυτό της παιδικής παχυσαρκίας. Ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, το QualityNet Foundation και μία εταιρεία, η Coca-Cola συστρατεύονται και δεσμεύονται σε βάθος χρόνου για μία ενέργεια που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.
Είναι επίσης πολύ σημαντικό να υπογραμμισθεί ότι:
  • το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα σχολεία της επικράτειας
  • το υλικό που απευθύνεται στο μαθητή δεν είναι λογοτυπημένο
  • η αποστολή του υλικού δε συνεπάγεται καμία δέσμευση από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας (π.χ. παράδοση εργασίας κ.λπ.)
  • η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν ενέχει οποιοδήποτε κόστος για το σχολείο.
Το Πρόγραμμα έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο με το «Βραβείο Καινοτομίας 2008» στην κατηγορία «Καλύτερη Νέα Πρωτοβουλία στον Τομέα Υγείας», στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μη Αλκοολούχων Ποτών «InnoBev» στη Μόσχα (Beverage Innovation Awards 2008: «Best New Health Initiative»).
Φέτος, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Coca-Cola διευρύνθηκε αποκτώντας έναν ‘αθλητικό’ χαρακτήρα με την παροχή αθλητικού εξοπλισμού σε σχολεία που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία και εξεδήλωσαν το σχετικό ενδιαφέρον. Μπάλες basket, volley & ποδοσφαίρου, σετ εμποδίων, σκυτάλες, στεφάνια ρυθμικής, κορδέλες & σχοινάκια γυμναστικής, αποτελούν μέρος μόνο του εξοπλισμού που προσφέρθηκε δωρεάν στα σχολεία αυτή τη χρονιά.
Πηγή: QualityNet Foundation.
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ