Νερό: Στην «καρδιά» του CSR

23 Αυγούστου 2011

Της Κατερίνας Πολυμερίδου, Marketing Week

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, WHO, το ζήτημα του νερού επηρεάζει έναν στους τρεις ανθρώπους σε κάθε ήπειρο. Ο ρόλος των εταιρειών μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης στη διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού, του νερού, γίνεται όλο και πιο σημαντικός.


Όλο και περισσότερο οι σύγχρονες κοινωνίες, αναγνωρίζουν ότι το νερό αποτελεί καίριο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ισορροπίας. Ως αποτέλεσμα, η αειφόρος χρήση του νερού και η προστασία του λαμβάνει κεντρικό ρόλο στην πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων. Το νερό βρίσκεται πλέον στην «καρδιά» του CSR και η καταγραφή των σχετικών δράσεων των επιχειρήσεων το αποδεικνύει…

Nestle, Δράσεις στην Ελλάδα
Από το 1992, ο όμιλος Nestle υποστηρίζει διεθνώς τη ΜΚΟ «Project WET», που έχει ως αποστολή την εκπαίδευση του κοινού γύρω από ζητήματα που αφορούν στο νερό και την προστασία του. Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή διοργάνωσε στο εργοστάσιό του για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού Κορπή.

Κεντρικός άξονας ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία των υδάτινων πόρων και του περιβάλλοντος, καθώς και για τη σημασία της ενυδάτωσης για τον ανθρώπινο οργανισμό, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και την επαφή με το νερό. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ συμμετείχαν 125 παιδιά. Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάστηκε επίσης και στο εργοστάσιο της Nestle Waters Direct στα Ιωάννινα, με τη συμμετοχή 45 μαθητών από τα γειτονικά σχολεία.

Η Nestle Ελλάς εφαρμόζει την αρχή της βιώσιμης χρήσης του νερού και της ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και στην εσωτερική λειτουργία της, έχοντας τα τρία τελευταία χρόνια μειώσει σε παγκόσμιο επίπεδο την κατανάλωση νερού κατά 27%. Αντίστοιχα, ελάττωσε κατά 30% την ποσότητα των υγρών αποβλήτων που παράγονται από την παραγωγική της δραστηριότητα.

Βραβείο Δημιουργίας Αμοιβαίου Οφέλους
Από το 2009, ο όμιλος Nestle θεσμοθέτησε το Βραβείο Δημιουργίας Αμοιβαίου Οφέλους, που απονέμεται κάθε δύο χρόνια και προσφέρει συμβουλευτική και οικονομική υποστήριξη ύψους έως και 500.000 ελβετικών φράγκων σε μία ΜΚΟ, ιδιώτη ή μικρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα του νερού, της διατροφής ή της αγροτικής ανάπτυξης.

«Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα»
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί με το φυσικό μεταλλικό νερό Αύρα σε συνεργασία με τον Αρκτούρο το τριετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα». Το πρόγραμμα αφορά στην αναδάσωση, διασφάλιση ανάπτυξης και δέσμευση προστασίας πέντε δασικών περιοχών της Ελλάδας, ώστε στο τέλος του τριετούς προγράμματος να παραδοθούν υγιή και βιώσιμα δέντρα που θα ενισχύσουν τα τοπικά οικοσυστήματα των περιοχών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις περιοχές Πάνειο όρος Καλυβίων Αττικής, Παναχαϊκό όρος Αχαΐας, Υμηττός Αττικής και στα δάση Κρυσταλλοπηγής στην Φλώρινα και Σέιχ-Σου στη Θεσσαλονίκη. Οι κύριοι στόχοι είναι να επιταχυνθεί η ανάκαμψη του φυσικού περιβάλλοντος σε σημεία που επλήγησαν από πυρκαγιές, να ενισχυθεί η προστασία της βιοποικιλότητας των επιλεγμένων περιοχών και να προστατευθεί η «παραγωγή» πόσιμου νερού, καθώς το δάσος διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία, την ποσότητα, την ποιότητα και τη διαχείριση του υδάτινου στοιχείου.

Παράλληλα, υλοποιήθηκε στη διετία 2009-2010 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δάσος Πηγή νερού και ζωής», που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των παιδιών για τα δασικά οικοσυστήματα και το νερό.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Δασών 2011, το Αύρα σε συνεργασία με τον Αρκτούρο, πραγματοποίησε επίσης τη δράση «Καθαρά Δάση», αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό περιαστικών δασών σε 6 πόλεις της Ελλάδας. Στόχος ήταν η συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων που βρίσκονται στη φύση, η επεξεργασία εύφλεκτης οργανικής ύλης για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς και η επαναξιοποίηση της ως λίπασμα. Συγκεντρώθηκαν περίπου 10 τόνοι οργανικής ύλης και συλλέχθηκαν 3,1 τόνοι απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Αποστολή Νερό
Το σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas) εκπονεί εδώ και πέντε χρόνια το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», σε συνεργασία με το Μεσογειακό Σκέλος της Διεθνούς Σύμπραξης για το Νερό (GWP-Med). Το πρόγραμμα, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση και τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Με άξονα το σύνθημα «Νοιάσου για το Νερό», το πρόγραμμα έχει απευθυνθεί σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια Έλληνες, μέσα από ποικίλες επικοινωνιακές δράσεις.

Εκτός από το σκέλος της ενημέρωσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και συγκεκριμένες δράσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιείται η εγκατάσταση συστημάτων συλλογής βρόχινου νερού ως τρόπου αντιμετώπισης της έλλειψης νερού στα νησιά των Κυκλάδων.

Από το 2009 έχουν εγκατασταθεί και επισκευαστεί 17 μονάδες συλλογής βρόχινου νερού σε 8 ελληνικά νησιά. Συνολικά για την κατασκευή και τη συντήρηση των συστημάτων συλλογής νερού έχουν εκπαιδευτεί 60 τοπικοί τεχνίτες, ενώ από την εγκατάσταση των υδατοσυλλεκτών αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από τους 5.500 κατοίκους των νησιών, 650.000 λίτρα νερού για εναλλακτικές χρήσεις ετησίως.

Το Ζαγόρι ταξιδεύει στην Κένυα
Σε συνεργασία με την ΜΚΟ ActionAid, η Χήτος υλοποίησε το 2007 ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υδροδότησης στην περιοχή Γιουσίγκου της Κένυας. Στόχος ήταν η εξασφάλιση καθαρού, πόσιμου νερού σε 43.000 ανθρώπους οι οποίοι υπέφεραν από την έλλειψή του. Η επίτευξη του έργου διευκόλυνε τα παιδιά ώστε να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για λίγο νερό. Τα κρούσματα επιδημιών, που οφείλονταν στην έλλειψη καθαρού νερού μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι γυναίκες της περιοχής «χρίστηκαν» υπεύθυνες για τη διαχείριση και βιωσιμότητα του έργου. Η ενέργεια της Κένυας διήρκεσε περίπου δύο χρόνια.

Συνεχίζοντας, το 2009, το νερό Ζαγόρι μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού, προχώρησε στη στελέχωση της γραμμής για τα παιδιά – SOS 1056, με 9 κοινωνικούς λειτουργούς και 5 ψυχολόγους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Εθνικής Γραμμής, απαντώντας σε περισσότερες από 330.000 κλήσεις, προσέφερε βοήθεια, επιλύνοντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς σε σχέση με τα παιδιά τους αλλά και τα ίδια τα παιδιά. Ο τριπλασιασμός των κλήσεων που απαντήθηκαν, μέσα σε ένα χρόνο, αποτυπώνει το μέγεθος της προσπάθειας.

Κρίνος: Βραβείο Οικόπολις
Για τη δράση «Ένα ποτήρι νερό στον διπλανό» βραβεύτηκε το φυσικό μεταλλικό νερό Κρίνος και η εταιρεία Γέφυρα στην κατηγορία «Επιχειρήσεις»-Επικοινωνιακό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα, στα βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας “Οικόπολις 2011″».

Για δύο ημέρες, στις 5 και 6 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, η Ι.Κ. Αναστασόπουλος & Υιός μοίραζε ένα μπουκάλι φυσικού μεταλλικού νερού Κρίνος στους διερχόμενους οδηγούς από τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου, ενώ η Γέφυρα προσέφερε χάρτινα οικολογικά ποτήρια με ένα σύνθημα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. Τα βραβεία Οικόπολις πραγματοποιήθηκαν για έβδομη συνεχή χρονιά από την Ecocity.

Η Interamerican για το Νερό
Διαδραστική εκδήλωση για το νερό οργάνωσε τον Φεβρουάριο του 2011 η Interamerican με τη συνεργασία της Βιωματικής Εκπαίδευσης από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο Προσκοπικό Κέντρο του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον. Η δράση με τίτλο «Νερό, νεράκι» αφορούσε σε τρεις ηλικιακές ομάδες με διαδοχικές δράσεις και ομαδικά παιχνίδια. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και παιδιά από τη ΜΚΟ Έδρα και το Χαμόγελο του Παιδιού. Σκοπός του προγράμματος είναι η εισαγωγή στην καθημερινή ζωή των παιδιών καλών συνηθειών και συμπεριφορών φιλικών προς τον περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Παγκόσμια συμμαχία για «έξυπνα» δίκτυα νερού
Η ειδησεογραφία του 2011 κατέγραψε τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου δικτύου, Smart Water Networks (SWAN), για την ανάπτυξη και υιοθέτηση συστημάτων για την καλύτερη διαχείριση και λειτουργία των δικτύων νερού, από την εταιρεία Schneider Electric, σε συνεργασία με τις εταιρείες Derceto, Echologics, i2O Water, TaKaDu και Telvent.

Το πρώτο SWAN Forum πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαΐου στη Γαλλία στα κεντρικά γραφεία της Schneider Electric και οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν ιδέες σχετικά με τις λύσεις και τεχνολογίες που θα κάνουν τα δίκτυα νερού εξυπνότερα, αποδοτικότερα και βιώσιμα.

Δεκαεφτά εταιρείες έχουν ήδη προσχωρήσει στην ομάδα SWAN. Εκτός από την ιδρυτική επιτροπή, η SWAN περιλαμβάνει και μια συμβουλευτική επιτροπή που αποτελείται από τις εταιρείες Thames Water και Vienna Waterworks.

Η εικόνα της αγοράς
Η ελληνική αγορά εμφιαλωμένου νερού το 2010, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εταιρειών Εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού – ΣΕΦΥΜΕΝ, Κωνσταντίνο Κούτσα και όπως δημοσιεύεται στο site www.paseges.gr, σημείωσε πτώση 5% που προέκυψε κυρίως από τη μείωση της εκτός σπιτιού κατανάλωσης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2011 παρατηρήθηκε μείωση 15-20% στις πωλήσεις στην κρύα αγορά (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κ.ά.) και 7-10% στις πωλήσεις της ζεστής αγοράς (νοικοκυριά). Για το σύνολο της χρήσης του 2011 ο Κ. Κούτσας εκτιμά ότι οι πωλήσεις στο σύνολο του κλάδου θα είναι μειωμένες κατά 10-15%.

Σύμφωνα με έρευνα της ICAP, τα ελληνικά νοικοκυριά καταναλώνουν κατά μέσο όρο ποσό ύψους 11,98 ευρώ μηνιαίως για την αγορά μεταλλικών νερών, χυμών και αναψυκτικών. Ο όγκος της εγχώριας φαινομενικής κατανάλωσης εμφιαλωμένων νερών ακολούθησε ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια της περιόδου 1990-2009, με μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής της τάξης του 12%.

Το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των εμφιαλωμένων νερών καταλαμβάνει η κατηγορία των φυσικών μεταλλικών νερών, με ποσοστό 72,5%. Ακολουθεί η κατηγορία των επιτραπέζιων νερών με 21% και η κατηγορία των ανθρακούχων με 6,5%. Η αξία της εγχώριας αγοράς των εμφιαλωμένων νερών εκτιμάται ότι είναι της τάξης των 230 εκατ. ευρώ περίπου.

«Ευαίσθητο» αντικείμενο για CSR…
Τι είναι όμως αυτό που θα πρέπει να προσέξει μια επιχείρηση, όταν αποφασίζει να ασχοληθεί σε επίπεδο CSR με το συγκεκριμένο αγαθό; Υπάρχουν δηλαδή κάποια ευαίσθητα σημεία, στα οποία θα πρέπει να δοθεί προσοχή; «Όταν μια επιχείρηση διαχειρίζεται ένα τόσο ευαίσθητο αγαθό, οι στρατηγικές επιλογές της -ιδιαίτερα, δε, όταν αφορούν σε προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας- πρέπει να χαρακτηρίζονται από ανάλογη ευαισθησία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα», μας λέει ο Βασίλης Χήτος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Χήτος που διαθέτει το brand εμφιαλωμένου νερού Ζαγόρι.

«Όλα τα βήματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα και σωστά μελετημένα, από την επιλογή της ιδέας, τον καθορισμό των αναγκών και των προτεραιοτήτων, τον σωστό σχεδιασμό, τα στάδια της υλοποίησης, και κυρίως τα μετρήσιμα αποτελέσματα», εξηγεί ο ίδιος και επισημαίνει ότι η Χήτος, έχει υιοθετήσει από την αρχή μια ξεκάθαρη κοινωνική στρατηγική με άμεσους αποδέκτες. «Το νερό αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης της ανθρωποκεντρικής μας φιλοσοφίας.

Ακριβώς επειδή διαχειριζόμαστε ένα αγαθό ζωτικής σημασίας, υιοθετήσαμε συνειδητά μια νέα νοοτροπία αλληλεγγύης απέναντι σε ανθρώπους που έχουν πραγματικές ανάγκες. Με όχημά μας τις αξίες ζωής με τις οποίες είναι συνυφασμένο το νερό, προσανατολιζόμαστε στην υλοποίηση προγραμμάτων εταιρικής υπευθυνότητας που απαντούν στην πράξη σε καίρια προβλήματα συνανθρώπων μας», καταλήγει.

Ένα κοινωνικό αγαθό
«Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το νερό ως αντικείμενο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την οποία και πρέπει να λαμβάνει υπόψη της κάθε επιχείρηση ή οργανισμός που αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτό, είναι ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό αγαθό», μας λέει η Αγγελική Παπαδοπούλου, Corporate Affairs Manager της Nestle Ελλάς. Στο πλαίσιο αυτό, όπως μας λέει η ίδια, η δέσμευση για τη βιώσιμη χρήση του νερού και για τη διαρκή βελτίωση των υδάτινων πόρων, συνιστά μία από τις θεμελιώδεις αρχές επιχειρηματικής δραστηριότητας της Nestle:

«Αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια εντεινόμενη πρόκληση στο θέμα του νερού και ότι η υπεύθυνη διαχείριση των παγκόσμιων υδάτινων πόρων από όλους τους χρήστες, αποτελεί μια αναγκαιότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που μας ωθεί να αναλαμβάνουμε και να πραγματοποιούμε όλο και περισσότερες δράσεις για την αντιμετώπιση των διαφορετικών ζητημάτων γύρω από το νερό, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο», εξηγεί η Αγγελική Παπαδοπούλου.

Πηγή: MarketingWeek.gr.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ