Χαιρετισμός του Δρος Νικολάου Β. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank EFG, στο Forum: «Σύγχρονα εργαλεία χρηματοδότησης» στα πλαίσια της 76ης ΔΕΘ

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση, που οργανώνει ο ΣΕΒ και η Eurobank.

Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη προσέλευση και το ενδιαφέρον σας που μας τιμά ιδιαιτέρως. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διακεκριμένους ομιλητές που συμμετέχουν σήμερα στην εκδήλωση και μας τιμούν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους, τον κ. Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο, Πρόεδρο του ΕΚΕΤΑ, τον καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, τον κ. Δημήτρη Κορπάκη, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον κ. Δημήτρη Τσίγκo, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών.

Να ευχαριστήσω επίσης, το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και διακεκριμένο δημοσιογράφο κ. Παντελή Καψή, που θα είναι και ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Η Τράπεζά μας και η Καινοτομία
Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει θέσει ως στόχο της την ανάδειξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Για να συμβάλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια, παρουσιάζουμε σε περίπτερο της έκθεσης τις 21 καινοτόμες προτάσεις που διακρίθηκαν και πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού: «Η Ελλάδα Καινοτομεί» που οργάνωσαν ο ΣΕΒ και η Eurobank με μεγάλη επιτυχία πριν μερικούς μήνες.

Επιδιώκουμε και μέσα από τη ΔΕΘ να δώσουμε το θετικό έναυσμα για ευρύτερη και ουσιαστικότερη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα μας. Μέσα από το διαγωνισμό καινοτομίας, γνωρίσαμε μια Ελλάδα της δημιουργίας, που έχει πρωτοποριακές ιδέες, που προάγει έρευνα αιχμής, που αναπτύσσει κορυφαίες διεθνείς συνεργασίες, που κερδίζει διακρίσεις σε παγκόσμια κλίμακα χωρίς θόρυβο και τυμπανοκρουσίες, μέσα σ’ ένα εσωτερικό περιβάλλον που, αν δεν συνιστά τροχοπέδη, σίγουρα δεν προσφέρει ενθάρρυνση, κίνητρα και ευκαιρίες.

Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένη ολόκληρη την ομιλία του Δρος Νικολάου Β. Καραμούζη.




<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ