Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η COCA-COLA «ΖEI ΕΝΕΡΓΑ και ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤOΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!»

Εργαζόμενοι του Συστήματος της Coca-Cola ένωσαν τις δυνάμεις τους
για τον καθαρισμό μέρους της παραλίας του Σχoινιά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τo Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas & Coca-Cola Τρία Έψιλον) έκανε πράξη το σύνθημα «ΖΩ ΕΝΕΡΓΑ, ΔΙΝΩ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!» καθαρίζοντας, την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 1 χλμ ακτής στο Σχοινιά.

Αφιερώνοντας λίγο από τον προσωπικό τους χρόνο, περίπου 150 εργαζόμενοι του Συστήματος της   Coca-Cola με τις οικογένειές τους ένωσαν εθελοντικά τις δυνάμεις τους για να «απαλλάξουν» από τα απορρίμματα την παραλία του Σχοινιά, μια από τις ομορφότερες ακτές της Αττικής που φιλοξενεί χιλιάδες λουόμενους και περιβάλλεται από ένα μοναδικό πευκοδάσος, το οποίο λόγω της αξίας της βιοποικιλότητάς του έχει ανακηρυχθεί σε Εθνικό Πάρκο.

Με τη συνδρομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) που δρα για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας από το 1988, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις της ρύπανσης των ακτών και των παράκτιων οικοσυστημάτων στη θαλάσσια ζωή και το περιβάλλον, καθώς και για τη διαδικασία συλλογής των απορριμμάτων. Στη συνέχεια, σε οργανωμένες ομάδες, ενήλικες και παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, συλλέγοντας συνολικά 25 κιλά ανακυκλώσιμων και 10 κιλά μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Μεταξύ άλλων απομακρύνθηκαν: 5.227 φίλτρα τσιγάρων, 876 καλαμάκια, 766 πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, 580 κομμάτια πλαστικού και 406 κομμάτια σπασμένων γυαλιών.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση των μη ανακυκλώσιμων υλικών και τη διαλογή των ανακυκλώσιμων, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μεταδίδοντας το μήνυμα της αξίας της ανακύκλωσης και μιας πιο «πράσινης» καθημερινότητας, όλοι οι συμμετέχοντες φόρεσαν οικολογικά μπλουζάκια της The Coca-Cola Company από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Η εκδήλωση «ΖΩ ΕΝΕΡΓΑ, ΔΙΝΩ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!» αποτέλεσε, όπως κάθε χρόνο, μέρος της Εβδομάδας Δράσης του Συστήματος της Coca-Cola στην Ευρώπη «Live Positively Week», κατά τη διάρκεια της οποίας εργαζόμενοι από όλη την Ευρώπη και οι οικογένειές τους, με τη συνεργασία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, συνεισφέρουν έμπρακτα στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών ζωής στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται το Σύστημα της Coca-Cola.

Το «LIVE POSITIVELY – ΖΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ» αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της βιώσιμης επιχειρηματικής δράσης της Coca-Cola και αποδεικνύει τη συνεχή κοινωνική δέσμευσή της.

Την Κυριακή, οι εργαζόμενοι της Coca-Cola απέδειξαν, με την ενθουσιώδη εθελοντική συμμετοχή τους, ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά εντός και εκτός εργασιακού χώρου.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ