«Sustainable Retail ’11»: Οι λύσεις περιμένουν μπροστά μας!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου στο Park Hotel Athens η ημερίδα «Sustainable Retail ’11», που διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά το περιοδικό «σελφ σέρβις» και η Boussias Communications, εστιασμένη φέτος στη διαχείριση της ενέργειας στο λιανεμπόριο (refrigeration, air-conditioning, lighting, energy), στο πλαίσιο της υπεύθυνης και κερδοφόρας ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Με πειστικά επιχειρήματα οι κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση, κ.κ. Kevan Shaw, former Director of Sustainability της Professional Lighting Designers Association, και Νίκος Βρατσάνος, αρχιτέκτονας του Γραφείου Μελετών Αλέξανδρος Ν. Τομπάζης, απέδειξαν ότι οι κατάλληλα σχεδιασμένες επενδύσεις από άποψη προσαρμογής στις ευκαιρίες εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του φυσικού περιβάλλοντος, αποδίδουν άμεσα οικονομίες κλίμακος στις επιχειρήσεις, αυξάνοντας την ελκυστικότητά τους.

Τα επιχειρήματά τους υπέρ της αειφόρου διαχείρισης της ενέργειας τεκμηρίωσαν από διαφορετικές όψεις οι εισηγητές-εκπρόσωποι, αφενός, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και της Ελληνικής Επιτροπής Φωτισμού (που είχε και την Επιστημονική Υποστήριξη του συνεδρίου) και αφετέρου, των επιχειρήσεων προμήθειας των σχετικών εφαρμογών, οι οποίοι ανέδειξαν, επίσης, τα πλείστα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα από τον ορθολογικό συνδυασμό των δυνατοτήτων της μη αξιοποιούμενης ενέργειας του φυσικού και του τεχνητού περιβάλλοντος στους τομείς του φωτισμού, της ψύξης και του κλιματισμού. Οι μεγάλες ευκαιρίες, όπως εξήγησαν, βρίσκονται στα πορίσματα της κοινής λογικής για την αναζήτηση έξυπνων λύσεων, αρχιτεκτονικών και τεχνολογικών, κι όχι στις υπέρογκες δαπάνες για το «πράσινο» θεαθήναι.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι πρωτοποριακές προσεγγίσεις του θέματος, στο επίπεδο της πρακτικής εμπειρίας από τις σχετικές εφαρμογές των επιχειρήσεων, από τους εκπροσώπους των Καρφούρ Μαρινόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος, Αφοί Βερόπουλοι, Μετρό, FrieslandCampina, Γ. Καλιμάνης. Praktiker και Εμπορικό Κέντρο River West.

Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Frost-It, μεγάλος χορηγός η DAIKIN και χορηγοί οι Carrier Frigel Αποστόλου ΑΕ και LG, χορηγοί επικοινωνίας οι EuroCharity, City Press και Free Sunday, χορηγός εκτύπωσης η Pressious Αρβανιτίδης.

Όλες οι εισηγήσεις θα είναι διαθέσιμες στο: www.sustainableretail.gr από 14 Οκτωβρίου.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ