Η The Coca-Cola Company ενώνει τις δυνάμεις της με τον οργανισμό (RED) για την εξάλειψη του ιού του AIDS

Η συνεργασία θα συνεισφέρει στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, ώστε να βοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς χωρίς AIDS μέχρι το 2015

Η The Coca-Cola Company ανακοίνωσε σήμερα την απαρχή μιας πολυετούς συνεργασίας με τον οργανισμό (RED) με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την ενίσχυση των πόρων του Παγκόσμιου Ταμείου Καταπολέμησης του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, για την εξάλειψη της μετάδοσης του ιού του AIDS από τη μητέρα στο παιδί, μέχρι το 2015.

Η συνεργασία περιλαμβάνει μια αρχική δέσμευση ύψους άνω των 5 εκατομμύριων δολαρίων από τη The Coca-Cola Company για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η δέσμευση αυτή θα χρηματοδοτήσει εκστρατείες επικοινωνίας για την ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω των παγκόσμιων μουσικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων της  Coca-Cola.

Μέρος της συνεισφοράς, τουλάχιστον 3 εκατομμύρια δολάρια, θα διατεθούν απευθείας στο Παγκόσμιο Ταμείο για την αγορά αντιρετροϊκών φαρμάκων και τη διανομή επιστημονικού ενημερωτικού υλικού.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της The Coca-Cola Company κ. Muhtar Kent δήλωσε: «Είναι ενθαρρυντικό να σκεφτόμαστε ότι κατά τη διάρκεια της ζωής μας θα μπορούσαμε να γίνουμε μάρτυρες μιας γενιάς χωρίς AIDS. Είμαστε υπερήφανοι που θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και πιστεύω ότι συμπληρώνει το έργο που ήδη υλοποιούμε σε πολλά μέρη του κόσμου για την εκπαίδευση και την πρόληψη του ιού του AIDS καθώς και για την παροχή υποστήριξης σε άτομα που πλήττονται από την ασθένεια, η οποία, ωστόσο,  μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί».

Η νέα αυτή συνεργασία έρχεται να συμπληρώσει το έργο που ήδη κάνει η The Coca-Cola Company μαζί με το Παγκόσμιο Ταμείο στην Αφρική. Οι δύο οργανισμοί αξιοποιούν τις γνώσεις που προκύπτουν από την εφοδιαστική αλυσίδα της Coca-Cola, προκειμένου βελτιωθεί η πρόσβαση σε φάρμακα που είναι αναγκαία.

Η The Coca-Cola Company δραστηριοποιείται σε 206 χώρες και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο. Το Σύστημα της Coca-Cola απασχολεί σχεδόν 70.000 ανθρώπους στην Αφρική, όπου συγκεντρώνεται άνω του 60% του μολυσμένου με τον ιό HIV πληθυσμού, παγκοσμίως.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ