Αποτελέσματα Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς 2007

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και των επιχειρήσεων τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή Απονομής των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς 2007, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Τις απονομές των διακρίσεων της τέταρτης διοργάνωσης των Αριστείων, μεταξύ άλλων, έκαναν οι: Δημήτρης Σιούφας, Υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Παπουτσής, βουλευτής και εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Τελετή Απονομής, Γιώργος Κασιμάτης, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, Αντώνης Γκορτζής, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΔΕ και Πρόεδρος Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής – EBEN.GR, Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Γιάννης Γούλιος, Πρόεδρος Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας.

Συνολικά απονεμήθηκαν 6 Αριστεία και 6 Έπαινοι σε αντίστοιχες ενότητες της διοργάνωσης:

 • Αριστείο στην ενότητα ?νθρωπος / Κοινωνία, απονεμήθηκε στον Όμιλο Αντέννα για τους τηλεμαραθωνίους αγάπης “Γίνε Μαζί μου Παιδί”.
 • Έπαινος στην ενότητα ?νθρωπος / Κοινωνία, απονεμήθηκε στην ING Ελλάδος για την αναμόρφωση της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”.
 • Έπαινος στην ενότητα ?νθρωπος / Κοινωνία, απονεμήθηκε στις Pilides Athens / Le Spot Productions για την εκστρατεία ενημέρωσης “Αγκαλιάζω” για τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου.
 • Αριστείο στην ενότητα Περιβάλλον, απονεμήθηκε στην Toyota Hellas για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής πολιτικής της εταιρείας.
 • Έπαινος στην ενότητα Περιβάλλον απονεμήθηκε στην Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. για το πρόγραμμα “Καθαρίστε τις Ακτές 2006”.
 • Έπαινος στην ενότητα Περιβάλλον απονεμήθηκε στην Eurobank EFG για το πρόγραμμα “Γνωρίζω, Συμμετέχω, Προστατεύω – Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας”.
 • Αριστείο στην ενότητα Πολιτισμός απονεμήθηκε στην COSMOTE για το πρόγραμμα “Cosmote & Πολιτισμός”.
 • Έπαινος στην ενότητα Πολιτισμός απονεμήθηκε στην EFG Eurobank Ergasias για το πρόγραμμα “Η μεγάλη στιγμή για τον Πολιτισμό”.
 • Αριστείο στην ενότητα Εσωτερικές “Καλές Πρακτικές” απονεμήθηκε στην Τσιμέντα Χάλυψ για το “Πρόγραμμα Μηδέν Ατυχήματα”.
 • Έπαινος στην ενότητα Εσωτερικές “Καλές Πρακτικές” απονεμήθηκε στην ΙΚΕΑ για το πρόγραμμα “Πολιτική Ίσων Ευκαιριών”.
 • Αριστείο Συνεχούς Προσφοράς απονεμήθηκε στην COSMOTE για το πρόγραμμα “Θεσμός Αγάπης – SMS Πρωτοχρονιάς”.
 • Αριστείο Εξαιρετικής Προσφοράς απονεμήθηκε στην κυρία Μαίρη Καρέλλα-Διαμαντοπούλου, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων.

Ο Νάσος Λέζος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΣΔΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς η σκληρή δουλειά δέκα περίπου μηνών ολοκληρώθηκε με μια ιδιαίτερα επιτυχημένη τελετή, η οποία θεωρώ ότι ανέδειξε την κοινωνική προσφορά των ελληνικών επιχειρήσεων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν και συγχαρητήρια στους διακριθέντες. Το έργο του ΣΔΕ δεν τελειώνει όμως εδώ. Στόχος μας είναι να προωθούμε με συνέχεια και συνέπεια την κοινωνική υπευθυνότητα των επιχειρήσεων”.

Μεγάλοι Xορηγοί της διοργάνωσης των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς 2007 είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, Όμιλος ANTENNA και MEGA.

Χορηγοί  είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALTER, ΕΡΤ και STAR και οι εταιρείες  Big Shot, Coca-Cola Hellas, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Dewar's 12 years old, ΙΚΕΑ, Inform Lykos, Unilever και Wind.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η ΗΜΕΡΗΣΙΑ και Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Χορηγοί Κλαδικής Επικοινωνίας είναι τα AdBusiness, Business Today, MarketingWeek και Daily Fax.

Υποστηρικτής η εταιρεία Boutaris.

Υποστηρικτής Επικοινωνίας είναι το περιοδικό highlights.

Υποστηρικτής Διαδικτυακής Επικοινωνίας το www.eurocharity.org.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ