PressiousArvanitidis: Ο συνεργάτης που κάνει πολύτιμη κάθε λευκή κόλα χαρτί

Ενδεχομένως ήδη, πριν διαβάσετε τις γραμμές αυτές, οι περισσότεροι από εσάς έχετε λάβει στο γραφείο σας έναν κομψό φάκελο όπου το ερώτημα, «πώς μια λευκή κόλα χαρτί…», σας κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε να τον ανοίξετε.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κορδεράς / dkorderas@boussias.com

Επειδή ίσως να είχατε να δείτε και να ακούσετε για κάποια δυναμική επιχειρηματική και επικοινωνιακή κίνηση καιρό -όπως εξάλλου είχαμε και εμείς-, απευθυνθήκαμε στην εταιρεία PressiousArvanitidis και συγκεκριμένα στον Ανανία Αρβανιτίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο Εμπορικής Λειτουργίας της εταιρείας, για να μάθουμε περισσότερα.

Marketing Week: Νέα εταιρική ταυτότητα για την PressiousArvanitidis ή μήπως κάτι άλλο; 

Ανανίας Αρβανιτίδης: Πράγματι, λιγότερο από έναν μήνα πριν, η εταιρεία μας ξεκίνησε να επικοινωνεί πλέον μέσω της νέας της εταιρικής ταυτότητας. Η ταυτότητα αυτή αποτελεί αντανάκλαση της επιχειρηματικής μας φιλοσοφίας και δράσης και συνδέεται άμεσα με το εταιρικό positioning μας. Όλοι εμείς οι άνθρωποι της PressiousArvanitidis είμαστε προσανατολισμένοι στο να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευρείες λύσεις έντυπης επικοινωνίας, ώστε τα προϊόντα που παράγουμε να αποτελούν για εκείνους και τις εταιρείες τους προϊόντα best value for money. Είμαστε προσανατολισμένοι στην ολοκληρωμένη ποιότητα, στο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και στην ιδανική σχέση ποιότητας και τιμής των υπηρεσιών μας.
Αυτά επιτυγχάνονται μέσω του υψηλού παραγωγικού δυναμικού μας, της αυτονομίας που χαρακτηρίζει την εταιρεία μας, και κυρίως μέσω της ποιότητας που έχουμε όλοι εμείς, οι άνθρωποι της εταιρείας μας και του δικτύου συνεργασιών που αναπτύσσουμε. Η εξαιρετικά βαθιά ριζωμένη πλέον, παραπάνω εταιρική φιλοσοφία και τοποθέτηση στην αγορά, όφειλε να επικοινωνηθεί και στους ίδιους τους πελάτες μας και ευρύτερα στα κοινά με τα οποία συνεργαζόμαστε. Ως απαύγασμα μιας εξαιρετικά ουσιαστικής και σχετικά μακράς διεργασίας re-branding, οδηγηθήκαμε μαζί με τους συνεργάτες μας, στη νέα αυτή ταυτότητα.

Κύριε Αρβανιτίδη, θα μου επιτρέψετε να πω παρόλα αυτά, ότι συχνά ακούμε επιχειρήσεις οι οποίες επικαλούνται ότι είναι ο «best value for money» συνεργάτης. Δεν αισθανθήκατε ότι μια τέτοια τοποθέτηση, ιδιαίτερα την περίοδο αυτήν θα ήταν «επικίνδυνη»;

Χαίρομαι που αναφέρεστε στην τοποθέτησή μας αυτή. Πράγματι, τα προηγούμενα χρόνια, ενδεχομένως ιδιαίτερα σε επιχειρηματικούς κλάδους b2b όπως είναι ο χώρος της τυπογραφίας στον οποίο ανήκει η εταιρεία μας, παρατηρήθηκε δυστυχώς μια υπερβολική χρήση από πολλές επιχειρήσεις, δηλώσεων όπως «εμείς είμαστε εκείνοι που αξίζουν τα χρήματά σας», εταιρείες όμως που στην πράξη εννοούσαν: «εμείς είμαστε οι φτηνότεροι», δυστυχώς συχνά εις βάρος της προσφερόμενης ποιότητας των προϊόντων τους. Δυστυχώς, λίγες είναι εκείνες οι επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν σε πόρους και ανάπτυξη ικανοτήτων και διαμορφώνουν ένα διατηρήσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τέτοιο ώστε να μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι οι συνεργάτες εκείνοι, που μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στη σωστότερη τιμή, μέσω της οποίας εντέλει σέβονται τους πελάτες τους και τη σχέση που έχουν μαζί τους. Η εταιρεία μας επενδύει συνεχώς στους ανθρώπους της, δηλαδή σε όλους εμάς και στην απόκτηση τεχνογνωσίας όλων μας, στον εξοπλισμό και το παραγωγικό δυναμικό μας, στην καθιέρωση καινοτόμων διαδικασιών και συστημάτων διασφάλισης ποιότητας. Για παράδειγμα, δεν είναι τυχαία ούτε αποσπασματική, η ένταξή μας στην κατά FSC® παγκόσμια αλυσίδα πιστοποιημένων εταιρειών στον κόσμο. Αυτή ακριβώς η έμφαση στην πρωτοπορία, είναι που μας κατέστησε τους πρώτους -και μέχρι σήμερα τους μόνους- στον χώρο μας, που είμαστε μέλη της αλυσίδας αυτής. Έτσι, δεν μας φοβίζει ότι η τοποθέτησή μας έχει συχνά «διαστρεβλωθεί» από κακή ανάλογη τοποθέτηση άλλων εταιρειών, οι οποίες δεν ανταποκρίθηκαν στη θέση αυτή στην πράξη -γιατί εμείς την επιβεβαιώνουμε στην πράξη. Γιατί για εμάς ισχύει, ακόμη και αν δεν την επικαλούμαστε. Όμως ιδιαίτερα την περίοδο αυτήν, όπου όλοι μας προσέχουμε πολύ περισσότερο πού επενδύουμε τα χρήματά μας και ποιους συνεργάτες επιλέγουμε, δεν θα μπορούσαμε να μην την επικαλεστούμε. Ιδιαίτερα σήμερα, πιστεύουμε ότι οι σωστές επιχειρήσεις πρέπει να ξαναμιλήσουν στους συνεργάτες τους για σωστές επιχειρηματικές πρακτικές. Τέτοιες επιχειρηματικές πρακτικές υπερασπιζόμαστε, προβάλλοντας ότι είμαστε οι best value for money συνεργάτες στον χώρο της έντυπης επικοινωνίας, στον χώρο των εκτυπώσεων.

Ήδη εδώ και κάποια χρόνια όπου η εταιρεία Αρβανιτίδης είχε μετονομαστεί σε PressiousArvanitidis, η φιλοσοφία του «πολύτιμου» πέρασε στο μυαλό της αγοράς ως βασικό στοιχείο του DNA σας. Είναι πράγματι έτσι; Η νέα εταιρική υπογραφή «Print your mind» ποια μηνύματα θέλει να περάσει; 

Καλώς γινόταν το «παιχνίδι» μεταξύ των pressious και precious, αφού πράγματι, οι ίδιοι οι πολύτιμοι πελάτες μας, μας θεωρούν τους «πολύτιμους συνεργάτες τους». Αυτή ήταν εξάλλου και η αφορμή για να επιλεγεί τότε αυτό το όνομα, στο πλαίσιο της τότε μετονομασίας της εταιρείας μας.
Ο τίτλος αυτός που οι πελάτες μας αποδίδουν, δεν μας ξάφνιασε, αφού απορρέει από τη φιλοσοφία των ανθρώπων της PressiousArvanitidis, η οποία εμπερικλείει ευελιξία, αξιοπιστία, ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών μας, κάτι που το πετυχαίνουμε χάρη στη συνέπεια, την τιμιότητα, την καινοτομία, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό και τη διαφάνεια, θα συμπληρώσω, που χαρακτηρίζουν τη δουλειά και την εταιρεία μας. Ανάλογα, το γεγονός ότι η εταιρεία μας έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει εκτυπωτικά, όποια ανάγκη έχει ο κάθε πελάτης που θα μας προσεγγίσει, αυτό ακριβώς μας οδήγησε και στην υπογραφή μας, η οποία ευρηματικά ισχυρίζεται «μην ανησυχείς, εμείς μπορούμε να τυπώσουμε ό,τι έχεις στο μυαλό σου».

Υπάρχει κάποιο… πολύτιμο «στοιχείο» της PressiousArvanitidis που της επιτρέπει να αναπτύσσεται, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή;

Ευτυχώς, δεν είναι ένα, παρά περισσότερα. Καταρχάς, η υγιής επιχειρηματική ανάπτυξη που ακολουθούμε. Αναφέρουμε αυτό το στοιχείο, γιατί αναφέρατε την εποχή που διανύουμε. Στη συνέχεια, οι άνθρωποί μας, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία, τεχνογνωσία και μεράκι για την εκτύπωση, οι εγκαταστάσεις οι οποίες είναι εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών και ο εξοπλισμός μας, είναι αυτά που μας επιτρέπουν να αναπτυσσόμαστε ακόμη και σήμερα.

Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι διαφοροποιούνται τα προϊόντα της Pressious Arvanitidis σε σχέση με τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών και αν ναι, πώς;

Τα παραδοτέα της εταιρείας μας είναι εργασίες εκτύπωσης. Όμως η διαφοροποίησή μας δεν περιορίζεται στην υψηλή ποιότητα των παραδοτέων αυτών, παρά σε πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρουμε ώστε από την αρχική επαφή μέχρι και την παράδοση του τελικού προϊόντος, να υπερέχουμε ως προς την ικανοποίηση κάθε ανάγκης των πελατών της εταιρείας. Τα PressiousArvanitidis print-yourmindSUPPORT® Services: connect, proof sampling και total24, συμβάλλουν ώστε να υλοποιηθεί εκτυπωτικά «ό,τι μπορεί να έχει στο μυαλό του» ο κάθε πελάτης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού αφορούν σε υπηρεσίες που προσφέρουμε σε σημαντικά στάδια της εξέλιξης μιας παραγωγικής διαδικασίας και συνδέονται με σημαντικές ανάγκες των πελατών μας. Εν τέλει αυτό που διαφοροποιεί την PressiousArvanitidis, είναι πιστεύω η ουσιαστικά πελατοκεντρική της οπτική, που αποδεικνύεται όχι μόνο στο «τι» κάνουμε, αλλά κυρίως στο «πώς».

Κλείνοντας, να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και απευθυνόμενος στην επιχειρηματική σας ματιά, να ρωτήσω την άποψή σας για την περίοδο που βιώνουμε στην Ελλάδα. 

Πιστεύω ότι η επιχειρηματικότητα ήταν και είναι δύσκολη στην Ελλάδα, γιατί εξαιτίας διάφορων λόγων, δεν καλλιεργείται επιχειρηματική κουλτούρα, αντίθετα εμποδίζεται. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη περίοδος, ίσως να αποτελεί και μια εξυγιαντική περίοδο, ως προς τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν σεβάστηκαν τις αγορές και εν τέλει, τους εαυτούς τους. Αντίθετα, διακρίνουμε σήμερα, δειλά μεν, αλλά καθαρά, νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι με μια διαφορετική νοοτροπία από κάποιες προηγούμενες νοσηρές, τολμούν και φυσικά, καλά κάνουν, αφού πάντα υπάρχει και θα υπάρχει ένα υγιές κομμάτι επιχειρηματιών και ένα ακόμη πιο υγιές, κομμάτι της αγοράς. Ευχή φυσικά όλων μας είναι τα κομμάτια αυτά να αναπτύσσονται διαρκώς- σε αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου, πιστεύει ότι συμβάλλει και η εταιρεία μας.

Πηγή: «MarketingWeek».

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ