Ολοκληρώθηκε η χορηγική υποστήριξη της Interamerican στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων

Με εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της πλατείας Ομονοίας στις 3 Ιουλίου, η Interamerican ολοκλήρωσε τη δίμηνη χορηγική της υποστήριξη στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων στο εν λόγω σημείο. Η συνεργασία της Interamerican με τον Δήμο Αθηναίων για την ανακύκλωση εγγράφεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» της εταιρείας.

Τα στοιχεία, που κατέδειξαν μια ιδιαίτερα ικανοποιητική συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλών, αποδεικνύουν ότι η οργανωμένη ανακύκλωση μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την αποφόρτιση του περιβάλλοντος από απορριπτόμενες ύλες που είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν, όπως είναι οι πλαστικές και γυάλινες φιάλες, τα μεταλλικά κουτιά, οι μπαταρίες, τα κινητά τηλέφωνα, το χαρτί κ.ά.

Η Interamerican επέλεξε και δώρισε την αξία του ανταποδοτικού κινήτρου για την ανακύκλωση στο σημείο της πλατείας Ομονοίας κατά το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α). Για την ενίσχυση του αγώνα του ΚΕ.Θ.Ε.Α. κατά της μάστιγας των ναρκωτικών η Interamerican συνέδραμε τον Οργανισμό με επιπλέον οικονομική βοήθεια που παρέλαβε ο κ. Γ. Μιχαλακούκος, εκπρόσωπος του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ο οποίος ευχαρίστησε την Interamerican για τη σταθερή υποστήριξη που του παρέχει.

Στον δίωρο διαγωνισμό ανακύκλωσης που οργανώθηκε κατά την εκδήλωση, προσφέρθηκαν από την Interamerican συμβολικά σε ανακυκλωτές πολίτες, που ανέδειξε η κλήρωση, ηλιακοί φορτιστές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών. Την ανάγκη της διάδοσης της ιδέας της ανακύκλωσης και ευρύτερα της προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας υπογράμμισε κατά την εκδήλωση ο κ. Γ. Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Interamerican. Ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας εξήρε την αναπτυσσόμενη πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την ανακύκλωση και τη λειτουργική διαχείριση του συστήματος από την εταιρεία «ΤΕΧΑΝ Συστήματα Περιβαλλοντικής Εναλλακτικής Διαχείρισης», για να μην καταλήγουν χρήσιμες ύλες στις χωματερές του Λεκανοπεδίου.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση και στο διαγωνισμό ανακύκλωσης διερχομένων πολιτών, καθώς και μεγάλου αριθμού συνεργατών της Interamerican, αλλά και αντιπροσωπείας του θεραπευτικού προγράμματος «Νόστος» του ΚΕ.Θ.Ε.Α.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ