Η Coca-Cola light υποστηρίζει το πρόγραμμα «Νιώσε την Καρδιά Σου»

Η Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου σχεδίασε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των γυναικών για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την ανάγκη για πρόληψη

H Coca-Cola light υποστηρίζει το πρόγραμμα «Νιώσε την καρδιά σου», την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου να ενημερώσει για την υγεία της γυναικείας καρδιάς. Σκοπός του «Νιώσε την καρδιά σου» είναι να αφυπνίσει τις Ελληνίδες γύρω από το ζήτημα των καρδιαγγειακών παθήσεων και τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης. Στο πλαίσιο υποστήριξης του προγράμματος, η Coca-Cola light έχει ετοιμάσει μια σειρά ενεργειών που βοηθούν στην ενημέρωση και τη συγκέντρωση πόρων για την εκπαίδευση και έρευνα γύρω από την υγεία της γυναικείας καρδιάς.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία θανάτου για το γυναικείο πληθυσμό στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, πολύ λίγες γυναίκες το γνωρίζουν.

Η Coca-Cola light αγαπάει τις γυναίκες, γι’ αυτό και στηρίζει την προσπάθεια ενημέρωσης της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (ΕΕΛΙΑ) γύρω από το σημαντικό αυτό θέμα. Η πρωτοβουλία, με την ονομασία «Νιώσε την καρδιά σου», ξεκίνησε τώρα και στη χώρα μας. Σημαντικός συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, που έχει αναλάβει την ενημέρωση σε θέματα διατροφής για την προστασία της καρδιάς.

Για τις ανάγκες του προγράμματος δημιουργήθηκε ένα φυλλάδιο ενημέρωσης, το οποίο θα διανεμηθεί σε περίπου 250.000 γυναίκες. Επιπλέον, σε συνεργασία με γνωστή ελληνική εταιρία ένδυσης, η Coca-Cola light θα δημιουργήσει το αξεσουάρ-σύμβολο της καμπάνιας, το μαντήλι «Νιώσε την καρδιά σου», τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν για τους σκοπούς του προγράμματος. Στο τηλεοπτικό σποτ για την επικοινωνία της πρωτοβουλίας, με πρωταγωνίστρια την πρέσβειρα της καμπάνιας Heidi Klum, η μάρκα προσκαλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν την προσπάθεια της ΕΕΛΙΑ, καθώς μέσα από τις αγορές προϊόντων Coca-Cola light συνδράμουν στη συγκέντρωση πόρων που θα χρησιμοποιηθούν στην έρευνα και το πρόγραμμα ενημέρωσης για την υγεία της γυναικείας καρδιάς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Λίγα Λόγια για την Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (ΕΕΛΙΑ):

Η Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου ιδρύθηκε το 1990. Σήμερα, αριθμεί 300 μέλη. Σκοπός της Εταιρείας είναι η συμμετοχή σε αυτήν, ως μέλη, ομιλητές και εκπαιδευόμενοι, όσων έχουν επιστημονικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον στα γνωστικά αντικείμενα της Εταιρείας, ανεξάρτητα από την ειδικότητα στην οποία ανήκουν. Έτσι, μπορεί αυτοί να είναι καρδιολόγοι, παθολόγοι, ενδοκρινολόγοι, διαβητολόγοι, ογκολόγοι, εργαστηριακοί, παιδίατροι, επιδημιολόγοι, γενετιστές κ.λπ. (Beisiegel, Paoletti, Grundy). Όλοι όσοι με την επιστημονική τους κατάρτιση, την έρευνα και την κλινική πρακτική υπηρετούν έμμεσα ή άμεσα τις ανάγκες του ασθενή που πάσχει ή κινδυνεύει να αρρωστήσει από ΚΑ νόσημα. Η ΕΕΛΙΑ είναι μία πολυδύναμη και πολυκλαδική επιστημονική εταιρεία, και όχι Εταιρεία μίας ειδικότητας, όπως π.χ. Καρδιολόγων, Παθολόγων.

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις της περιλαμβάνουν ό,τι το νεώτερο υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα στην κλινική και την έρευνα, ακόμη κι αν δεν είναι ιδιαίτερα κλινικώς άμεσα εφαρμόσιμο ή είναι θεωρητικό και κάπως δυσπρόσιτο. Αρχή της Εταιρείας είναι ο γιατρός να ακούσει την τελευταία λέξη της κλινικής πρακτικής και έρευνας από τους ίδιους ανθρώπους που παράγουν τη γνώση, τους κορυφαίους στον κόσμο. Να γνωρίσει και να ευαισθητοποιηθεί στο πραγματικό βάθος και την έκταση της επιστήμης.

Η σχέση της ΕΕΛΙΑ με τους χορηγούς ήταν τέτοια, ώστε η Εταιρεία να διατηρήσει στο ακέραιο την ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να διαμορφώνει αυτή χωρίς καμία επιρροή τα επιστημονικά προγράμματά της και την επιλογή των ομιλητών, παρά την οποιαδήποτε επίπτωση στους πόρους της. Η ΕΕΛΙΑ είναι μέλος της EAS (European Atherosclerosis Society) και της IAS (International Atherosclerosis Society).

Λίγα Λόγια για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων:
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, είναι ο πλέον αναγνωρισμένος επιστημονικός φορέας για τη Διατροφή και Διαιτολογία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1969 και έκτοτε έχει πάγιο σκοπό την προαγωγή της Υγείας μέσω της Διατροφής. Έχει πολυετή εμπειρία στην ενημέρωση τόσο του Κοινού, όσο και επιστημόνων Διατροφής και Υγείας. Μόλις το 2011 διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας, υπό την αιγίδα των πλέον αναγνωρισμένων εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων. Για το 2012 προγραμματίζονται δράσεις και εκδηλώσεις τόσο για τους επιστήμονες Υγείας, όσο και για το ευρύ Κοινό.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ