Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος «Στο βάθος… Κήπος!»

To Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, την Κυριακή, 3 Ιουνίου, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου αλλά και εργαζομένων των εταιρειών CITIBANK, KLEOS S.A., SKAG και Smartprint που είχαν προσκληθεί με τα παιδιά τους για να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Ο εορτασμός της Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώθηκε στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Στο βάθος… ΚΗΠΟΣ!» που υλοποιεί η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» κάθε Κυριακή στις 11:00 για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, με την υποστήριξη του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Αντώνη Τρίτση.

Σε μία πλούσια ημέρα από πλευράς δράσεων που διήρκεσε από τις 11.00 έως τις 14.30, οι μικροί συμμετέχοντες:
  • ενημερώθηκαν για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!», εντρυφώντας στις βασικές αρχές κηποτεχνίας, το ξεβοτάνισμα, την φροντίδα και το πότισμα των φυτών. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τον κύκλο του νερού, τους τρόπους εξοικονόμησης και την αξία του
  • προετοίμασαν το έδαφος και στη συνέχεια φύτεψαν σε αυτό ντοματιές, τις οποίες πότισαν
  • έκαναν Facepainting με θέματα από την φύση
  • κατασκεύασαν πράσινες φατσούλες με χώμα, σπόρους και άμμο ώστε να μεγαλώσουν μόνοι τους την δική τους ντοματιά στο σπίτι
  • διαγωνίστηκαν στις Ελιοδρομίες, παίρνοντας στο τέλος ένα μικρό δώρο: βιολογικές ελιές σε βαζάκι!
Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν φυτά από τα Φυτώρια Αντεμισάρη, ως αναμνηστικό από την όμορφη ημέρα ώστε να ομορφύνουν στην συνέχεια και τον δικό τους κήπο, το δικό τους μπαλκόνι.

Για ακόμη μία φορά κοντά μας βρέθηκε η Pizza Fun που φρόντισε να «κατευνάσει» την όρεξη των παιδιών μετά από το παιχνίδι.

Τους ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή τους και για τις πολύ ζεστές στιγμές που περάσαμε μαζί!

Με την Υποστήριξη της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Μίμη Δομάζου.
 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ