Στην ανακύκλωση επενδύει το PIRAEUS-ΤΑΝΕΟ Capital Fund

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΑΣΑ Α.Ε., εισήλθε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το επιχειρηματικό κεφάλαιο (venture capital fund) PTCF. Το εν λόγω venture capital fund, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Piraeus Capital Management (PCM), έχει συσταθεί από κοινού με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).
H Ανακύκλωση Στερεών Αποβλήτων Α.Ε., η οποία λειτουργεί με τη σημερινή της μορφή από το 2008, έχει ως κύριο αντικείμενο την περισυλλογή κυρίως στερεών οικιακών αλλά και βιομηχανικών ανακυκλώσιμων αποβλήτων, το διαχωρισμό τους σε επιμέρους ανακυκλώσιμα υλικά, τη δεματοποίησή τους και την προώθηση στους πελάτες της εταιρείας (αποδέκτες των ανακυκλώσιμων υλικών) όπως π.χ. χαρτοβιομηχανίες, βιομηχανίες πλαστικών, βιομηχανίες μετάλλων, κ.λπ.
Η εταιρεία παράλληλα εκτελεί και εργασίες καθαρισμού σε οργανισμούς, επιχειρήσεις, οικοδομές κ.λπ. από άχρηστα ή ανακυκλώσιμα στερεά υλικά (μπάζα, σιδηρικά, ξύλα, χαρτιά) τα οποία διαχωρίζει στις εγκαταστάσεις της και τα οποία προωθεί σε πελάτες ενώ τα μη ανακυκλώσιμα υπολείμματα προωθούνται στους νόμιμους ΧΥΤΑ. Τέλος η εταιρεία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος οίκων του εσωτερικού και του εξωτερικού, παράλληλα με την δικιά της άμεση εξαγωγική δραστηριότητα.
Από το 1994, η εταιρεία λειτουργούσε το πρώτο στην Ελλάδα εργοστάσιο διαλογής του Δήμου Αμαρουσίου το οποίο ανήκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) και είχε παραχωρηθεί στην ΑΣΑ, η οποία το λειτουργούσε με την μορφή εργολάβου και εξυπηρετούσε σχεδόν αποκλειστικά τους δήμους των βορείων προαστίων. Πρόσφατα και μέσω της συμμετοχής του PTCF η εταιρεία ολοκλήρωσε τις εργασίες σε νέο ιδιόκτητο κέντρο διαλογής στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου πλέον εδρεύει.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Σπύρος Τσίλογλου δήλωσε σχετικά ότι «η επένδυση του PTCF στην ΑΣΑ ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Με την επένδυση αυτή η εταιρεία αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα και παράλληλα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Επίσης πετυχαίνει αποδοτικότερη ευελιξία στο σημαντικό έργο της διαχείρισης του υλικού και μπορεί να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη αξιοπιστία και συνέπεια στην εκτέλεση συμφωνιών και συμβάσεων που συνάπτει».
Ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Πρόεδρος της PCM, διαχειρίστριας εταιρείας του PTCF, και εκτελεστικός υπεύθυνος του Venture Capital και Private Equity (VC-PE group) του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ότι «το group μας μέσω της επένδυσης του PTCF στην ΑΣΑ συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την «Πράσινη» επιχειρηματικότητα, επενδύοντας σε τεχνολογίες και συστήματα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών που συμβάλλουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης μέσω νέων πάγιων επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην χώρα μας». Η στρατηγική του VC-PE group του Ομίλου Πειραιώς εστιάζεται σε επενδύσεις που αναδεικνύουν την Νέα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στους στρατηγικούς τομείς της τεχνολογίας, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας/Περιβάλλοντος και εταιρείες σε niche αγορές, που μπορούν να ανταποκριθούν με αξιώσεις στις μεγάλες προκλήσεις του παγκόσμιου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.
Piraeus Capital Management
Η Piraeus Capital Management Α.Ε. («PCM») ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2008, είναι μέρος του VC-PE group της Τράπεζας Πειραιώς που δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων Venture Capital/Private Equity, και έχει σαν αντικείμενο την διαχείριση του επιχειρηματικού κεφαλαίου «PIRAEUS-ΤΑΝΕΟ Capital Fund» (PTCF).
Η PCM, μέσω του PTCF, έχει υπό διαχείριση κεφαλαία συνολικού ύψους Ÿ30 εκ. To PTCF πραγματοποίησε την πρώτη του επένδυση τον Αύγουστο του 2009 και μέχρι τώρα έχει ήδη επενδύσει σε 5 συνολικά εταιρείες, που εστιάζονται στους στρατηγικούς τομείς της τεχνολογίας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας/περιβάλλοντος και συγκεκριμένων niche αγορών, με σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες.
Όπως δήλωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της PCM κ. Ίων Εγγλέζος, «η PCM σήμερα, μέσω του PTCF, διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο αναπτυσσόμενων εταιρειών που διαθέτουν ξεκάθαρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δυναμική διοικητική ομάδα και εξωστρεφή χαρακτήρα. Σκοπός μας είναι και το 2012 να συνεχίσουμε δυναμικά να αξιολογούμε και να εντοπίζουμε τις επόμενες επενδυτικές ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν εταιρείες με καινοτόμα χαρακτηριστικά και εξωστρεφή προσανατολισμό που μπορούν να αναπτυχθούν με ταχείς ρυθμούς και να δημιουργήσουν πραγματικές υπεραξίες».
Πηγή: «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ