Μία Ημέρα για το Περιβάλλον

Προστατεύουμε το πράσινο 4 νησιών στην Ελλάδα

Ο όμιλος Εurobank EFG και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων πραγματοποιούν δράσεις καθαρισμού σε τέσσερα νησιά της χώρας. Σκοπός των δράσεων είναι να προετοιμάσουν και να προστατεύσουν τις πολύτιμες περιοχές πρασίνου των νησιών από τις πυρκαγιές που μαστίζουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στις 10 Ιουνίου 2012, θα πραγματοποιηθεί δράση καθαρισμού στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο μεγάλο περιαστικό άλσος «Τσαμάκια».

Στις 24 Ιουνίου 2012, θα πραγματοποιηθούν δράσεις καθαρισμού στο Μνημείο Αγγέλων στη Σύρο, στο Δασάκι Παναγιάς Βοήθειας στη Χίο και στον Άγιο Αθανάσιο στην Κεφαλονιά.

Η δράση «100 πάρκα & χώροι πολιτισμού» πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του ομίλου Eurobank EFG. Το 2010 και το 2011 παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 30 σημεία σε όλη την Αττική, σε 6 επαρχιακές πόλεις καθώς και σε τρεις αρχαιολογικούς χώρους. Πρόσκοποι, ανιχνευτές, ενήλικες βαθμοφόροι, παιδιά και εθελοντές πολίτες καθάρισαν συνολικά 1.000 στρέμματα πρασίνου και μάζεψαν περισσότερες από 4.000 σακούλες με απορρίμματα.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ