Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία

Την αριστεία ως αποτέλεσμα της προσπάθειας νέων ανθρώπων για επιτυχία και διάκριση τίμησε χθες η Eurobank βραβεύοντας 394 αριστούχους μαθητές και μαθήτριες  για το σχολικό έτος 2011 – 2012 στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων του Προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου από το 2003 έχουν βραβευτεί 11.800 αριστούχοι μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα. Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο ποιητής κ. Μάνος Ελευθερίου

Με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό, ημερήσιο και εσπερινό.

Στην χθεσινή εκδήλωση βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες από την Αττική και από τα νησιά του Αιγαίου που σπουδάζουν στην Αθήνα ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ανάλογες τελετές βράβευσης σε όλες της περιφέρειες της χώρας.

Υποδεχόμενος τους αριστούχους μαθητές, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος, τόνισε πως: «Στη δεκάχρονη διαδρομή του Προγράμματος που αντιπροσωπεύει για μας μια πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς, η οποία προάγει ισχυρές διαχρονικές αξίες. είχαμε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσουμε χιλιάδες νέους ανθρώπους που δεν διάλεξαν τον εύκολο δρόμο, αλλά έδωσαν με επιτυχία μια δύσκολη προσωπική μάχη διεκδικώντας τους στόχους και τα όνειρά τους».

Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της Παιδείας στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, επισημαίνοντας ότι: «Δεν υπάρχουν επιτυχημένες χώρες, ούτε επιτυχημένοι λαοί χωρίς λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα, και κοινωνική αναγνώριση της μόρφωσης ως κορυφαίας αξίας. Ποτέ δεν υπήρξαν. Η έκπτωση της Παιδείας, ήταν και θα είναι πάντα δείκτης παρακμής. Η διαφύλαξή της ως θεμελιώδη κοινωνική κατάκτηση και η ενδυνάμωσή της, αποτελούν σήμερα αίτημα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας».

Απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες ο κ. Μάνος Ελευθερίου είπε: «Το μόνο εφόδιο που έχετε μέχρι στιγμής είναι το βάρος και η ομορφιά της νεότητάς σας. Είναι ο ενθουσιασμός για τη μάχη και φυσικά η αθωότητα σας μπροστά στην αήττητη βλακεία, τη ληστεία, την απληστία και ό,τι καταστρέφει τέλος πάντων την ομορφιά ανθρώπων και πόλεων. Μ’ αυτά θα διασταυρωθείτε. Όπως και με ανθρώπους που ομορφαίνουν τον κόσμο και ελπίζουν και διδάσκουν και αγωνίζονται. Μ’ αυτούς είναι η θέση σας». Και καταλήγοντας κάλεσε τους αριστούχους της νέας γενιάς: «Να θυμάστε: Ο κόσμος και η πατρίδα μας θα αλλάξει, αν αλλάξει προς το καλύτερο ο καθένας τη ζωή του και, όσο μπορεί, των διπλανών του. Για την ώρα είστε το μάλαμα της πατρίδος. Και το μάλαμα, όπως ξέρετε, δεν πιάνει σκουριά».


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ