Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στη «Μικρή Γοργόνα»

Οι εκπαιδευόμενοι και το προσωπικό του ΚΕΕΠΕΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Μικρή Γοργόνα» της Ξένιας Καλογεροπούλου στη Μικρή Πόρτα την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου.

Μια  θαυμάσια, μοντέρνα εκδοχή του γνωστού παραμυθιού σε  μια παράσταση – βάλσαμο.

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος υπογράφει την εμπνευσμένη σκηνοθεσία μιας παράστασης πολύχρωμης,  διαδραστικής και με ιδιαίτερο χιούμορ, που  είναι βυθισμένη μέσα σε  έναν υδάτινο,  ευφάνταστο σκηνικό κόσμο!

H Μικρή Γοργόνα κατοικεί στο βυθό της θάλασσας με τον πατέρα της και τις αδελφές της.  Κολυμπώντας μια μέρα ως  την επιφάνεια της θάλασσας ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον κόσμο των ανθρώπων και ερωτεύεται έναν όμορφο πρίγκιπα. Για να μείνει  κοντά του  είναι πρόθυμη  να απαρνηθεί  τον κόσμο της  και τους δικούς της, αλλά  και να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τη φωνή της!

Κάποιοι γονείς ρωτάνε : η παράσταση είναι για μικρά παιδάκια; Άλλοι πάλι ρωτάνε: είναι για κορίτσια; Η παράσταση- όπως κάθε παράσταση της Μικρής Πόρτας,  απευθύνεται  σε θεατές κάθε ηλικίας: Στα μικρά παιδιά (αγόρια και κορίτσια)  με το παραμυθένιο, πολύχρωμο στοιχείο της και στα μεγαλύτερα, (αγόρια και κορίτσια) με το  βαθύτερο περιεχόμενο της ιστορίας που έχει σχέση με το  αναπόφευκτο  πέρασμα  των παιδιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Διαπραγματεύεται ακόμα τις σχέσεις ανάμεσα σε πρόσωπα τα οποία  είναι διαφορετικά, είτε από τη φύση είτε από τη θέση τους, ή ανήκουν ακόμα και σε διαφορετικούς κόσμους.

Η μετάφραση του έργου είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, η σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ευαγγελίας Θεριανού, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η εικονογράφηση των σκηνικών του Βίκτορα Μοσχόπουλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου και οι φωτογραφίες του Νίκου Νικολόπουλου Βοηθός σκηνοθέτης, ο Τάσος Αγγελόπουλος.

Παίζουν: Μαρία Σκουλά και  Γιώργος Χρυσοστόμου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ