Εκδήλωση 75 χρόνια ΕΛΕΠΑΠ

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, γιόρτασε τα 75 χρόνια λειτουργίας της, τα 75 χρόνια προσφοράς στο Παιδί και Ενήλικα με Αναπηρία και την Οικογένειά του, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνώ, του Ιδρύματος Ωνάση.

Στην εκδήλωση, φόρο τιμής, σε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν για τη στήριξη του δύσκολου έργου της αποκατάστασης και κοινωνικής ένταξης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, παρουσιάστηκε η μακρόχρονη πορεία του Ιδρύματος, τα επιστημονικά επιτεύγματα, τα πρωτοπόρα καινοτόμα προγράμματα και οι στόχοι της ΕΛΕΠΑΠ, για την εξασφάλιση μιας ισότιμης διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, έδωσαν τα «βραβεία ζωής» στους μεγάλους ευεργέτες, χορηγούς και δωρητές, που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τα προγράμματα που παρακολουθούν και τους δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίζουν.

΄Ολη η οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ, γονείς, παιδιά, απόφοιτοι, εθελοντές, ιατροί, προσωπικό, μέλη, διεύθυνση και διοίκηση ήταν εκεί, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη δύναμη της αγάπης, τη δύναμη της ανθρώπινης προσφοράς και αλληλεγγύης.

Την επετειακή εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κύριος κύριος Ιερώνυμος.

Παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, οι Πρόεδροι κος Ευάγγελος Βενιζέλος και κος Φώτης Κουβέλης, καθώς και εκπρόσωποι του ευρύτερου πολιτικού κόσμου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Γιώργος Καμίνης, μέλη άλλων κοινωφελών ιδρυμάτων, και πλήθος πιστών αγαπητών φίλων δωρητών.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε σε όλους τους καλεσμένους, μία συλλεκτική έκδοση, «Αγαπημένη μου ΕΛΕΠΑΠ», αφιέρωμα 100 μελών της ευρείας οικογένειας του Ιδρύματος, που καταγράφουν τη δική τους εμπειρία ζωής στην ΕΛΕΠΑΠ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ