H Schneider Electric, προμηθευτής εξοπλισμού συνολικής ισχύος πάνω από 165 MW σε 200 φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα

Η Schneider Electric, ως παγκόσμια ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, έχει παίξει ενεργό ρόλο στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών προμηθεύοντας, από το 2009 μέχρι σήμερα, 200 περίπου εγκαταστάσεις με εξοπλισμό συνολικής ισχύος πάνω από 165 MW σε όλη την Ελλάδα.

«Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε τα τοπικά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και που μπορούμε να συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο στην εξισορρόπηση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας μας. Η ολοκληρωμένη λύση που προτείνουμε στους πελάτες μας αποτελείται από κορυφαία σε ποιότητα προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα συνοδεύεται με την εγγύηση ενός παγκόσμιου ειδικού στη διαχείριση ενέργειας», δήλωσε σχετικά ο κ. Σπύρος Ράπτης, Εμπορικός Διευθυντής Τομέα Ισχύος & Υποδομών της Schneider Electric.

Η Schneider Electric παρέχει λύσεις για κάθε κλίμακα φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, καθώς και συνεχή υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης, χάρη στην εγγύηση που μπορεί να προσφέρει μια παγκόσμια εταιρία με εμπειρία πάνω 175 χρόνια με προϊόντα, τα οποία εγγυώνται την έγκριση τραπεζικής χρηματοδότησης και τη βέλτιστη απόδοση της επένδυσης.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος των 165 MW, τα 45 MW έχουν υλοποιηθεί με μετατροπείς της Schneider Electric, είτε κεντρικούς τριφασικούς (central inverters, σειρά GT-Ε), είτε μικρούς τριφασικούς (string inverters, σειρά Conext TL). Εκτός από τους μετατροπείς, η Schneider Electric έχει προμηθεύσει επίσης οικίσκους Μέσης Τάσης, που περιλαμβάνουν τον Πίνακα Μέσης Τάσης SM6, μετασχηματιστές ανύψωσης (ελαίου ή ξηρού τύπου) και συστήματα UPS της APC by Schneider Electric. Μαζί με τους οικίσκους, η εταιρεία παραδίδει επίσης, είτε έτοιμους πίνακες DC ή τον απαραίτητο εξοπλισμό DC για εγκατάσταση από τους συνεργάτες της.

Η Schneider Electric παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις, μία από τις οποίες αποτελεί ο Φ/Β οικίσκος, ο οποίος κατασκευάζεται, δοκιμάζεται και πιστοποιείται στην τοπική μονάδα παραγωγής, που διαθέτει η Schneider Electric στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Ο Φ/Β οικίσκος είναι ένα σύστημα μετατροπής ισχύος “plug & play”, που περιλαμβάνει τους κεντρικούς μετατροπείς GT-E, τον πίνακα DC, τον μετασχηματιστή ανύψωσης, τον πίνακα μέσης τάσης για τη διασύνδεση με το δίκτυο ΜΤ και άλλα εξαρτήματα και είναι προσαρμοσμένος στις τοπικές απαιτήσεις εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει για τους πελάτες  μειωμένο χρόνο κατασκευής, μείωση κόστους υπηρεσιών παραμετροποίησης και ελέγχου του εξοπλισμού πριν από την ενεργοποίηση και αυξημένη διάρκεια ζωής, χάρη στο πιστοποιημένο και αξιόπιστο σχεδιασμό του.

Επιπλέον, στο κομμάτι των φωτοβολταϊκών πάρκων αποκεντρωμένης σχεδίασης, χρησιμοποιήθηκαν μετατροπείς Conext TL 15 και 20 kW. Οι μετατροπείς Conext TL παρέχουν μεγάλο εύρος τάσης (MPPT) και είναι πιστοποιημένοι κατά το πρότυπο VDE. Είναι σχεδιασμένοι για μέγιστη απόδοση πάνω από 98% για γρήγορη απόδοση της επένδυσης μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, ενώ η ενσωματωμένη κάρτα επικοινωνίας Μodbus προσφέρει άμεση συνδεσιμότητα με κάθε λύση επιτήρησης δεδομένων. Η απρόσκοπτη συνεργασία με άλλα προϊόντα της Schneider Electric, όπως συσκευές προστασίας DC και AC, συσκευές μέτρησης και ελέγχου και πίνακες, επιτρέπει μια λύση με όλο τον εξοπλισμό από έναν και μόνο προμηθευτή.

Τα προϊόντα της Schneider Electric βρίσκονται σε κάθε κρίκο της ενεργειακής αλυσίδας, βοηθώντας τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της ηλιακής ενέργειας από τις εγκαταστάσεις τους, χάρη στη πιστοποιημένη ποιότητα και στην αξιοπιστία τους.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ