Πραγματοποιήθηκε το Sustainability Forum 2013

Ένα μοναδικό event για την αειφορία, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά από τη EuroCharity στις 4 Οκτωβρίου, συγκεντρώνοντας στελέχη από όλους τους τομείς της αγοράς. Το Sustainability Forum 2013 – A training, networking and professional development event, έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Οι συμμετέχοντες  είχαν  την ευκαιρία να ακούσουν και να έρθουν σε επαφή με διεθνούς φήμης ομιλητές και ειδικούς σε θέματα αειφορίας, παρακολουθώντας εξειδικευμένα εργαστήρια (workshops).

Στο επίκεντρο του ολοήμερου και ανθρακικά ουδέτερου Forum  βρέθηκαν θέματα όπως: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και αειφορία, διασφάλιση απολογισμών αειφορίας, τάσεις στο integrated reporting, τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου προτύπου GRI-G4, η νομική πλευρά της αειφορίας, η συνεργασία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων για την προαγωγή της αειφορίας, προκλήσεις και ευκαιρίες στην αγορά άνθρακα, πρότυπα και πιστοποιήσεις αειφορίας, εφοδιαστική αλυσίδα και αειφορία, κ.ά.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, ο διεθνούς φήμης ομιλητής Δρ. Bruce Piasecki, Πρόεδρος και Ιδρυτής του AHC Group Inc., με έναυσμα τα τελευταία best seller βιβλία «Doing More with Less» και «Doing More with Teams», αναφέρθηκε στο νέο τρόπο σκέψης όσον αφορά στην αειφορία, στη δύναμη των ομάδων καθώς και στις νέες ικανότητες και δεξιότητες στελεχών που έχουν ανάγκη οι οργανισμοί προκειμένου να οδηγηθούν στην ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, η κ. Laura Espinach, Reporting Framework Coordinator από το Global Reporting Initiative (GRI) μύησε τους παρευρισκόμενους στις νέες εξελίξεις γύρω από το πρότυπο G4 και στην επιτυχή ενσωμάτωσή του στους κοινωνικούς απολογισμούς.

Ο κ. Joris-Johann Lenssen, Programmes Director από το The Academy of Business in Society (ABIS), μίλησε για τη σημασία συνεργασίας των επιχειρήσεων και των ακαδημαϊκών, με σκοπό τη δημιουργία υπεύθυνων επιχειρήσεων και την πρόοδο της έρευνας και της γνώσης.

Η κ. Carla Neefs, Senior Manager, Cleantech and Sustainability Practice από την EY Ολλανδίας, εστίασε στο integrated reporting, τα βασικά χαρακτηριστικά και τις τάσεις γύρω από αυτό.

H κ. Sharon Jackson, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της European Sustainability Academy (ESA) μίλησε για τις κοινωνικές, οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε υπό το πρίσμα της αειφόρου επιχείρησης αλλά και της καθημερινής ζωής.

Οι εργασίες του Forum ολοκληρώθηκαν με την επίδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, ενώ ακολούθησε κοκτέιλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Forum και φωτογραφικό υλικό, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://sustainabilityforum.gr/.

Sponsor: Alpha Bank
Υποστηρικτές: Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε., Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ΣΕΒ, Πολυτεχνείο Κρήτης, Ελληνική Ένωση Τραπεζών
Carbon Neutral Partner: Green Evolution.
Web Partner: Think +.
Airline Partner: Air France I KLM
Χορηγός Εικαστικής Επιμέλειας: Greenmind Advertising.
Χορηγός Εκτύπωσης: PressiousArvanitidis.
Χορηγός Καφέ: Nespresso Business Solutions.
Χορηγός Catering: Degustation
Χορηγοί Επικοινωνίας: Kathimerini English Edition, Κέρδος, Direction Εκδοτικός Οργανισμός, CSR Review, csrnews.gr, Marketing Week, Daily Fax, Plant Management,  HR Professional, www.greekinnovation.eu, CSRwire.com


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ