Η Schneider Electric στηρίζει το θεσμό του Solar Decathlon σε ολόκληρο τον κόσμο

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, υποστηρίζει για άλλη μια φορά τις δράσεις του βραβευμένου προγράμματος Solar Decathlon σε ολόκληρο τον κόσμο, αναλαμβάνοντας τη χορηγία της φετινής διοργάνωσης στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

Το Solar Decathlon είναι ένα διετές πρόγραμμα του Υπουργείου Ενέργειας στις ΗΠΑ (DoE), το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία πρωτότυπων σπιτιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης που τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια. Όλα τα σπίτια που κατασκευάζονται τοποθετούνται μέσα σε ένα πρότυπο ηλιακό χωριό, το οποίο είναι ανοικτό για το κοινό, ενώ κάθε ομάδα συμμετέχει σε 10 διαγωνιστικές διαδικασίες. Η κατασκευή ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα 10 ημερών, ενώ νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα συνδυάσει καλύτερα τα στοιχεία κόστους, σχεδιαστικής αρτιότητας, βέλτιστης παραγωγής ενέργειας και μέγιστης ενεργειακής απόδοσης.

Το πρώτο Solar Decathlon διοργανώθηκε το 2002 στις ΗΠΑ και από τότε επαναλαμβάνεται ανά δύο χρόνια στην ίδια χώρα. Η Ισπανία ανέλαβε το 2010 και το 2012 να διοργανώσει τα δύο πρώτα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα (‘Solar Decathlon Europe’), ενώ φέτος ο διαγωνισμός μεταφέρθηκε στην Ασία με το πρώτο Solar Decathlon της Κίνας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πόλη Ντατόνγκ τον περασμένο Αύγουστο.

«Ενεργειακές προκλήσεις αντιμετωπίζουμε σε ολόκληρο τον κόσμο, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε κτίριο», δήλωσε ο κ. Aaron Davis, Chief Marketing Officer της Schneider Electric. “Η χορηγία των δράσεων του Solar Decathlon αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για τη Schneider Electric, καθώς μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο επικεντρώνονται στο πώς θα σχεδιάσουν το πιο φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι.

Αυτός είναι και ο στόχος για το μέλλον: Η αξιοποίηση όλων των ειδών βιώσιμης τεχνολογίας και του πράσινου σχεδιασμού από τη μεριά μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον αειφόρο και πράσινο χαρακτήρα του κοινού μας μέλλοντος».

Η Schneider Electric στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τη διοργάνωση του Solar Decathlon, ενώ η συμμετοχή της στο πρόγραμμα γίνεται με διάφορους τρόπους, όπως παροχή τεχνικής βοήθειας και δωρεών και εθελοντική συμμετοχή των στελεχών της.

Πιο συγκεκριμένα:

• Σε τοπικό επίπεδο, μέσω των χορηγιών προς τις διαγωνιζόμενες ομάδες, των προϊόντων οικιακού αυτοματισμού και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, της ενοποίησης των προτεινόμενων λύσεων και των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από τους τοπικούς αντιπροσώπους της Schneider Electric. Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε μεγάλος αριθμός συμμετοχών που κατάφεραν να κερδίσουν το διαγωνισμό, τις οποίες επιχορήγησε η Schneider Electric.

• Σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας προς τους διοργανωτές και εκπόνησης της τεχνικής μελέτης, η οποία είναι απαραίτητη για την υλοποίηση ενός μικρού δικτύου ηλεκτρισμού (micro-grid), το οποίο αναλαμβάνει τη διασύνδεση των ηλιακών σπιτιών, των κτιρίων του οργανισμού και των συστημάτων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με τον τοπικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Η Schneider Electric αναπτύσσει, επίσης, εργαλεία για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο και δημιουργεί κέντρα επίδειξης των έξυπνων δικτύων διανομής (Smart grid), προκειμένου να εκπαιδεύσει το κοινό με το smart grid και στις τεχνολογίες κατασκευής έξυπνων κτιρίων.

«To Solar Decathlon βασίζεται στην πολύτιμη στήριξη που παρέχουν οι χορηγοί μας», δήλωσε ο κ. Richard King, Director του DoE Solar Decathlon. «Με τη χορηγία της Schneider Electric διασφαλίζεται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του Solar Decathlon, ο οποίος βοηθά φοιτητές αλλά και το κοινό να μάθουν πολλά σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν τα σύγχρονα προϊόντα και οι λύσεις καθαρής ενέργειας, αλλά και τη συμβολή τους στην εξοικονόμηση κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος.”Οι εκδηλώσεις του Solar Decathlon είναι δωρεάν και ανοικτές στο κοινό, συγκεντρώνοντας από 200.000 μέχρι 350.000 επισκέπτες.”
 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ