Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα ενίσχυσης του Αγροτικού Επιχειρείν από την Τράπεζα Πειραιώς και το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του ΥΠΑΑΤ

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την έναρξη ενός νέους προγράμματος χρηματοδοτήσεων και ενίσχυσης των επενδύσεων για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, μέσω σύμβασης συνεργασίας με το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.

Στα κεφάλαια του Ταμείου – το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- που είναι ύψους 118εκ. ευρώ, η Τράπεζα συμμετέχει συγχρηματοδοτώντας τον αγροτικό τομέα με επιπλέον κεφάλαια ύψους 135εκ. ευρώ. Με το πρόγραμμα αυτό, συνολικού ύψους 253εκ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί αποκλειστικά μέσα από την Τράπεζα Πειραιώς, θα ενισχυθεί η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα χαμηλότοκων δανείων σε αγρότες και επενδυτές με εγκεκριμένες δράσεις στα Σχέδια Βελτίωσης, σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, καθώς και σε αυτούς που πραγματοποιούν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, μέσω συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει ήδη συμμετάσχει με επιτυχία στα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναλαμβάνει τώρα, μέσω της εν λόγω συν-επενδυτικής δράσης, να λειτουργήσει και ως βασικός αρωγός στην τόνωση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και της υπαίθρου.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ