Ενημερωτική ημερίδα στις Ροβιές Ευβοίας

 Η Εταιρία κλήθηκε από την Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Καταλυμάτων Λίμνης-Ροβιών Ευβοίας να παρουσιάσει στους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό τα προγράμματα Γαλάζιες Σημαίες και Green Key στο πλαίσιο μιας ειδικής ημερίδας.

Με πρωτοβουλία της κας Μαρίνας Βαλλή, του Αγροτουριστικού Ξενώνα «Ελαιώνας» και με προσωπική της φροντίδα, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ροβιών, η ημερίδα με θέμα «Τουρισμός που δεν πληγώνει το περιβάλλον». Η ανταπόκριση των τοπικών παραγόντων, ιδιωτών και εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου και άλλων φορέων υπήρξε πολύ ικανοποιητική και η αίθουσα του Σχολείου ήταν κατάμεστη.

Εκτός της ΕΕΠΦ, η οποία εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Γραμματέα, που παρουσίασε την Εταιρία και τις Γαλάζιες Σημαίες και τον Σεραφείμ Χατζησκάκη, που παρουσίασε το Green Key, μίλησαν ο  κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, της North Events, η κ. Ρούλα Τρίγκου της Ορνιθολογικής, ο Κίμων Παπαδημητρίου, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ακουστικής Οικολογίας, ο κ. Γιώργος Φαρφαράς  του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών Euro Velo, ο κ. Βρασίδας Ρενιέρης, Διευθυντής του ξενοδοχειακού τομέα της  Coco Mat και άλλοι. Ακολούθησαν ερωτήσεις παρευρισκομένων και δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις.

Η συζήτηση συνεχίστηκε στο δείπνο που προσφέρθηκε στους προσκεκλημένους ομιλητές, στις Ροβιές και ανταλλάχθηκαν σε φιλική ατμόσφαιρα ειδικότερες πληροφορίες για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Για την Εταιρία οι επαφές που έγιναν σε προσωπικό επίπεδο υπήρξαν χρήσιμες και ευελπιστούμε να υπάρξει θετική συνέχεια.

Την επομένη, πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα και παρά το βροχερό καιρό, η κ. Βαλλή μας ξενάγησε στο οικογενειακό κτήμα «Ελαιώνας» όπου, μεταξύ άλλων, εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν τα μερικά διατηρούμενα ελαιόδεντρα τεραστίων διαστάσεων που πρέπει να χρονολογούνται από χιλιετίας και πάνω.

Οφείλονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κυρία Μαρίνα Βαλλή για την επιτυχημένη προσωπική της  προσπάθεια, καθώς και στην ίδια και το σύζυγό της για τη άψογη φιλοξενία μας στον Ξενώνα «Ελαιώνας».


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ