Η Schneider Electric, το εργατικό της δυναμικό και το ίδρυμά της Schneider Electric Foundation αναλαμβάνουν δράση με στόχο να βοηθήσουν τους πληγέντες από τον τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες

  • Υλοποίηση ενός προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας και ανοικοδόμησης, ύψους 250.000 ευρώ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Gawad Kalinga
  • Διεθνής εκστρατεία για δωρεές στη Schneider Electric
Μετά το πέρασμα του τυφώνα Haiyan από τις Φιλιππίνες, στις 8 Νοεμβρίου 2013, το εργατικό δυναμικό της Schneider Electric και το ίδρυμα Schneider Electric Foundation κινητοποιήθηκαν προκειμένου να προσφέρουν στήριξη στους πληγέντες και να βοηθήσουν στις προσπάθειες ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων περιοχών.

Η Schneider Electric αποφάσισε να εστιάσει τις ενέργειές της στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και στη στήριξη της προετοιμασίας ανοικοδόμησης. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας και ανοικοδόμησης, ύψους 250.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε διεθνή έκκληση για παροχή δωρεών. Οι ενέργειες κινήθηκαν γύρω από δύο άξονες:
  • Βοήθεια Έκτακτης Ανάγκης: Tο ίδρυμα Schneider Electric Foundation θα προχωρήσει σε δωρεά 70.000 ευρώ με στόχο την αγορά τροφίμων για συνολικά 20.000 οικογένειες (100.000 ανθρώπους)
  • Ανοικοδόμηση: μεσοπρόθεσμα η Schneider Electric θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε έργα που θα συμβάλουν στην αποκατάσταση ή στη δημιουργία πρόσβασης σε πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και σε έργα τα οποία περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και την επαναλειτουργία κέντρων τεχνικής εκπαίδευσης για θέματα διαχείρισης ενέργειας. Η Schneider Electric θα προτείνει στο προσωπικό της να συμμετάσχει εθελοντικά στα πλαίσια του προγράμματός της “Schneider Electric Teachers”.
Η διεθνής εκστρατεία για προσφορά δωρεών στη Schneider Electric ξεκίνησε στις 18 και ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013, ενώ παράλληλα το Schneider Electric Foundation αποφάσισε να συμμετάσχει με δωρεά ισόποση με το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν, διπλασιάζοντας έτσι το διαθέσιμό ποσό.

Το ίδρυμα Schneider Electric Foundation θα αναλάβει να συντονίσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, μέσα από ένα δίκτυο 120 αντιπροσώπων και από μια αποκλειστική ομάδα διαχείρισης των έργων με βάση τις Φιλιππίνες. Η Schneider Electric, ως συνεργάτης της Gawad Kalinga από τον Αύγουστο του 2013, θα συνεργαστεί στενά με τη συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση των Φιλιππίνων, η οποία έχει στόχο να βελτιώνει τη ζωή των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τα δίκτυα που διαθέτει προκειμένου να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης της Gawad Kalinga περιλαμβάνει έργα πρόνοιας για πρόσφυγες, προσφορά υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης και παροχή τροφής και στέγης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ΜΚΟ των Φιλιππίνων, η οποία με τη βοήθεια περίπου 1 εκατομμυρίου εθελοντών έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 2.300 χωριά, εξασφαλίζοντας στέγη για σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Εξακόσιες περίπου από αυτές τις κοινότητες επηρεάστηκαν από το πέρασμα του τυφώνα Haiyan.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, το ίδρυμα Schneider Electric Foundation συμμετέχει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, μέσα από την εθελοντική εμπλοκή υπαλλήλων της Schneider Electric. Μέχρι σήμερα, το ίδρυμα έχει κινητοποιηθεί 10 φορές μετά από φυσικές καταστροφές μεγάλης κλίμακας, όπως για παράδειγμα στην Ιαπωνία το 2011, στην Αϊτή, στο Πακιστάν και στη Χιλή το 2010, και στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία και στο Βιετνάμ το 2009. Το ίδρυμα, αμέσως μετά από την αρχική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, φροντίζει να σταλούν στον τόπο της καταστροφής ομάδες εξειδικευμένων τεχνικών της Schneider Electric προκειμένου να συμβάλουν στις προσπάθειες για την αποκατάσταση παροχής ενέργειας και ανοικοδόμησης.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ