Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των Προγραμμάτων ΜΚΟ που θα χρηματοδοτηθούν από τη Global Sustain για το έτος 2013

H ΕΛΕΠΑΠ και η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» οι αποδέκτες της φετινής χρηματοδότησης

Η Global Sustain για μια ακόμα χρονιά, έκανε πράξη τη δέσμευσή της ενισχύοντας την κοινωνία των πολιτών μέσω της ετήσιας διαδικασίας χρηματοδότησης προγραμμάτων ΜΚΟ.

Η διαδικασία ανάδειξης των Προγραμμάτων ΜΚΟ που θα χρηματοδοτηθούν από τη Global Sustain για το 2013, ξεκίνησε τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 με την πρόσκληση συμμετοχής προς τις ενδιαφερόμενες Οργανώσεις, συνεχίστηκε με τη ψηφοφορία των υποψήφιων Προγραμμάτων στην επίσημη σελίδα της Global Sustain στο Facebook (https://www.facebook.com/GlobalSustain) και ολοκληρώθηκε με τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013. Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος η συμμετοχή του κόσμου στην ηλεκτρονική ψηφοφορία ήταν πολύ μεγάλη φτάνοντας τις 5.929 επιβεβαιωμένες ψήφους.

Η Ειδική Επιτροπή αποφάσισε να χρηματοδοτηθούν συνολικά δύο Προγράμματα ΜΚΟ για το τρέχον έτος. Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και της γνωμοδότησης των μελών της Επιτροπής οι δράσεις που τελικά θα χρηματοδοτηθούν από τη Global Sustain για το 2013 είναι το πρόγραμμα «Εκπαίδευση & θεραπεία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) και το πρόγραμμα «Κοινωνική στήριξη ηλικιωμένων» της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ».

Η κ. Ρεγγίνα Σότρα, Stakeholder Relations Manager της Global Sustain και μέλος της Ειδικής Επιτροπής, δήλωσε σχετικά με την ψηφοφορία: «Η Global Sustain ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία, στηρίζοντας το Πρόγραμμα της επιλογής τους, καθώς και τις ΜΚΟ που έλαβαν μέρος σε αυτή. Φτάνοντας τα 16 χρηματοδοτούμενα προγράμματα σήμερα, διαπιστώνουμε την έντονη κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη των συμπολιτών μας και δεσμευόμαστε ότι, μέσω του θεσμού της Χρηματοδότησης θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να ενισχύουμε εξίσου δυναμικά πρωτοβουλίες και ενέργειες από την κοινωνία των πολιτών, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία αποκτά ακόμα πιο σημαντικό νόημα».

Eπισυνάπτονται τα συνολικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας καθώς και αναλυτική περιγραφή των προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ