Οι σημαντικότερες δράσεις για το περιβάλλον βραβεύτηκαν στα Environmental Awards 2014

Σε ιδιαίτερα εορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά φέτος, στις 18 Δεκεμβρίου 2013, η τελετή απονομής των Environmental Awards 2014. Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημόσιων Φορέων παρακολούθησαν την απονομή βραβείων στις καλύτερες πρακτικές για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφορία, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας, που θεσμοθέτησε η εταιρεία Boussias Communications και το Plant Management.

Οπως τόνισε η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δρ Κωνσταντίνα Σκαναβή «οι συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ήταν υψηλότατου επιπέδου, γεγονός που δημιούργησε ισχυρό ανταγωνισμό. Χαρακτηριστική ήταν η αύξηση κατά 82% της συμμετοχής υποψηφιοτήτων από νέες εταιρείες, αλλά και η σημαντική αύξηση συνολικά των εταιρειών που διαγωνίστηκαν (κατά 37%). Είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημασία των βραβείων, αφού οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που βραβεύτηκαν συνεισφέρουν και υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, αναδεικνύοντας παράλληλα τη συνεισφορά επιχειρήσεων και οργανισμών στην εθνική οικονομία και την κοινωνία».

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς οι εταιρείες: OTE-COSMOTE (Grand Award) και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (Grand Award). Gold Award έλαβαν οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ (2 Gold), Eλαϊς – Unilever Hellas, OTE-COSMOTE, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Mamidoil Jetoil, Vodafone,  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. 

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, ενώ τα βραβεία απένειμαν στους νικητές:


Ο κ. Σεραφείμ Τσόκας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, ο κ. Παύλος Θωμόγλου, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο κ. Αλέξανδρος Γιαννέλος, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, ο Δρ Αθανάσιος Tσιρίκας Σύμβουλος Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος,  ο κ. Αλέξανδρος Τομπάζης Aρχιτέκτονας, η κ. Κάτια Λαζαρίδη, μέλος της κριτικής επιτροπής και Ph.D, Aναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο και πρώην Πρόεδρος Ε.Ο.ΑΝ, ο κ. Αντώνης Κοκκόσης, Ph.D, Καθηγητής ΕΜΠ και μέλος της κριτικής επιτροπής, ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας Μη Κερδοσκοπικής & Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Οργάνωση ΓΗ  και συνιδριτής του aephoria.net, η κ. Κωνσνταντίνα Σκαναβή, Ph.D, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και καθηγήτρια στο τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο κ. Κώστας Μάντζιος, Επιστημονικός Συνεργάτης και μέλος της κριτικής επιτροπής και ο κ. Χάρης Τσαβδαρής, Γενικός  Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Υπουργείου Οικονομικών, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Διδάκτωρ σε Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η Δρ Κάτια Λαζαρίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, δήλωσε στη διάρκεια της απονομής ότι «Η 2η διοργάνωση των βραβείων αποδεικνύει την ευρεία αποδοχή του θεσμού από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και ότι οι ίδιες οι επιχειρήσεις πλέον δεσμεύονται ολοένα και περισσότερο για δράσεις αειφορίας».

Τα βραβεία τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ παράλληλα έχουν την υποστήριξη από τη ΔΕΠΑ, το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητη έγκριτη κριτική επιτροπή, με μέλη εξειδικευμένα και έμπειρα σε περιβαλλοντικά και τεχνικά θέματα. 
  • Δρ Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής
  • Δρ Γιώργος Ζαλίδης,  Καθηγητής  και Αναπληρωτής Πρόεδρος, Γεωπονική Σχολή,  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Δρ Αντώνης Κοκόσης, Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • Δρ Κάτια Λαζαρίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, πρώην Πρόεδρος Ε.Ο.ΑΝ.
  • Αλέξανδρος Γιαννέλος,  Πρόεδρος, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης
  • Κώστας Μάντζιος, Ναυτικός Μηχανολόγος, Επιθεωρητής Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Συντονιστής Κριτικής Επιτροπής

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ