50 χρόνια ICAP

Τα 50 χρόνια λειτουργίας θα γιορτάσει φέτος ο Όμιλος της ICAP έχοντας διανύσει μία ιστορία σημαντικής προσφοράς προς τις Επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και σε ακόμη 5 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εάν θέλει κανείς να αποτυπώσει μία σύντομη ιστορική αναδρομή θα πρέπει να ξεκινήσει από την ίδρυση της ICAP από ομάδα Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών το 1964 οπότε και ξεκινάει να εκδίδεται ο Ελληνικός Οικονομικός Οδηγός, ένα πρωτότυπο εγχείρημα που μέχρι σήμερα αγκαλιάζει η αγορά. 5 χρόνια αργότερα δημιουργείται η Διεύθυνση Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και ξεκινάει η δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας Επιχειρηματικής Πληροφόρησης στη χώρα. Κύριοι μέτοχοι της ICAP, κατά καιρούς υπήρξαν η ALPHA Bank, ο γαλλικός όμιλος COFACE καθώς και η ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα. Το 2007 το SEEF Fund της Global Finance αποκτά πλειοψηφικό πακέτο της ICAP, εγκαινιάζοντας μία έντονη ανοδική πορεία και μία διαδικασία μετασχηματισμού που φέρνει την ICAP στην 1η θέση του κλάδου B2B Υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Όμιλος αρχίζει να επεκτείνεται στη Βουλγαρία και μέχρι σήμερα καλύπτει τις αγορές 4 ακόμη χωρών (Ρουμανία, Σερβία, Κύπρος, Τουρκία) έχοντας ως στρατηγικό στόχο την περαιτέρω γεωγραφική εξάπλωση.  Από το 2007 ξεκινάει, επίσης, τόσο ένας κύκλος εξαγορών, πρώτα της Action Plan (Call Center και Outsourcing) και, ένα χρόνο αργότερα, της ΚΥΚΛΟΣ (Διαχείριση Απαιτήσεων) όσο και οργανικής ανάπτυξης με την προσθήκη Επιχειρηματικών Μονάδων που στηρίζεται εν πολλοίς και σε δυνατές και αποκλειστικές, σε ορισμένες περιπτώσεις, συμμαχίες με Διεθνείς, κορυφαίες στο χώρο τους, εταιρείες (Google, Bain & Co, Huthwaite, TNS, Hogan, Kenexa, Coupa).

Το 2011 και παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, η ICAP εξασφαλίζει την Αποκλειστική της Συνεργασία για Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία με το παγκόσμιο δίκτυο Επιχειρηματικής Πληροφόρησης, την DUN & BRADSTREET ενώ γίνεται αποδεκτή ως Credit Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την European Securities and Markets Authority, πετυχαίνοντας μία αναγνώριση που πολύ λίγες εταιρείες στην Ευρώπη διαθέτουν.

Σήμερα, ο Όμιλος της ICAP έχει εξελιχθεί σε έναν πολυσχιδή οργανισμό που αποτελείται από 15 εταιρείες και 1.300 στελέχη ενώ είναι Ηγέτης στις περισσότερες περιοχές που δραστηριοποιείται.

Μέσα από μία σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων μέσα στο 2014, θα μας δοθεί η ευκαιρία να γιορτάσουμε μαζί σας και να σας ευχαριστήσουμε, για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια!

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ