Πρόγραμμα online πιστοποίησης για Data Centers από το Energy University™ της Schneider Electric

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος online πιστοποίησης Data Center Certified Associate (DCCA), το οποίο προσφέρεται μέσα από το Energy University, το κορυφαίο και τεχνολογικά ουδέτερο online εκπαιδευτικό εργαλείο στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης. Το πρόγραμμα DCCA προσφέρει σε επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους τη δυνατότητα να εκτεθούν στις σύγχρονες γνώσεις, τις τάσεις και τις πρακτικές που επικρατούν σήμερα στο χώρο των data centers, δίνοντας τους παράλληλα την ευκαιρία να αποκτήσουν μία πιστοποίηση με παγκόσμια αναγνώριση και υψηλό κύρος.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης DCCA παρέχει βασικές γνώσεις γύρω από το σχεδιασμό ή την αναβάθμιση ενός κλασικού (physical) data center και καλύπτει θέματα όπως η παροχή ισχύος, η ψύξη, τα racks, η καλωδίωση, η πυροπροστασία, η διαχείριση και η προστασία των φυσικών εγκαταστάσεων. Τα μαθήματα έχουν δομηθεί με τρόπο που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποκτήσουν σταδιακά τις γνώσεις που απαιτούνται και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις πιστοποίησης Data Center Certified Associate. Το πρόγραμμα προσφέρει 14 μαθήματα, κάθε ένα από τα οποία χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα για να ολοκληρωθεί. Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσει το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών, ο χρήστης μπορεί να δώσει τις εξετάσεις του online, μέσω του λογαριασμού που διαθέτει στο Energy University, χωρίς να είναι απαραίτητη η μετάβαση του σε κάποιο εξεταστικό κέντρο όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση DCCA υποδηλώνει ένα συγκεκριμένο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο επίπεδο γνώσεων γύρω από το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία ενός data center.

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες κέντρων δεδομένων. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε επίπεδο ανάπτυξης, υποδομών και διαχείρισης υπογραμμίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αξία της πιστοποίησης που προσφέρουμε,» δήλωσε η κ. Michelle Souza, Program Manager για το Energy University της Schneider Electric. «Το Energy University προσφέρει στους επαγγελματίες έναν έξυπνο και βολικό τρόπο να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να βελτιώσουν την ουσιαστική τους απόδοση πιστοποιώντας τις γνώσεις τους σε τομείς όπως η διαχείριση κέντρων δεδομένων, ενέργειας κλπ».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε με το Data Center University το 2006, έχει προσφέρει μέχρι σήμερα μαθήματα εξοικονόμησης ενέργειας για επαγγελματίες σε περισσότερες από 165 χώρες και 13 γλώσσες συνολικά. Αυτή τη στιγμή, το Energy University™ έχει περισσότερους από 350.000 χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πάνω από 500.000 μαθήματα. Παράλληλα, το πρόγραμμα έχει την στήριξη περισσότερων των 22 επιχειρήσεων παγκοσμίου μεγέθους, από τον κλάδο της ενεργειακής διαχείρισης.

Το πρόγραμμα DCCA αποτελεί σήμερα τη δεύτερη επιλογή που προσφέρει το Energy University, όσον αφορά στη δυνατότητα πιστοποίησης μέσω online εξετάσεων. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2012, το Energy University έχει καθιερώσει, σε συνεργασία με το Institute of Energy Professionals, ειδικές εξετάσεις πιστοποίησης ενεργειακής διαχείρισης (Professional Energy ManagerPEM), δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε επαγγελματίες από το χώρο της ενεργειακής διαχείρισης να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους σε έναν κλάδο που συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά. Από τότε μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 60 επαγγελματίες από 26 χώρες έχουν λάβει πιστοποίηση μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Από την ίδρυση του, το 2009, το Energy University προσφέρει δωρεάν μαθήματα αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, με στόχο να βοηθήσει στελέχη που ασχολούνται επαγγελματικά με το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαχείριση εγκαταστάσεων να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις σε σχέση με διάφορα ενεργειακά θέματα.

Μπορείτε να ζητήσετε να συμμετάσχετε στο Energy University οποιαδήποτε στιγμή, μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.MyEnergyUniversity.com. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Schneider Electric ή τις ολοκληρωμένες λύσεις της, σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε το site της Schneider Electric: www.schneiderelectric.com. <BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ