Πέντε πρωτοβουλίες ανάδειξης των επιχειρηματικών ταλέντων στην Ελλάδα

Η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas, Coca-Cola Τρία Έψιλον), με στόχο την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, στηρίζει πέντε πρωτοβουλίες που καλλιεργούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων, ενθαρρύνουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην επανεκκίνηση της χώρας. 
Μέσα στο 2014, η εταιρεία στηρίζει και υλοποιεί στην Ελλάδα πέντε πρωτοβουλίες νεανικής επιχειρηματικότητας, παρέχοντας: 
  • Αποκλειστική χορηγία στον μεγαλύτερο Διεθνή Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Στρατηγικής, Global Μanagement Challenge (GMC), που διεξάγεται για 9η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, με τη συμμετοχή 275 ομάδων και 1.165 φοιτητών από τα πιο αξιόλογα Πανεπιστήμια της Ελλάδας. 
  • Μοναδική δυνατότητα σε νέους φοιτητές να εργαστούν στην Coca-Cola Hellas και την Coca-Cola Τρία Έψιλον κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, να ζήσουν την εμπειρία ενός διεθνούς εργασιακού περιβάλλοντος και να λάβουν σημαντικά εφόδια για την μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Συγκεκριμένα: Εδώ και δυο δεκαετίες περίπου η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αποφοίτων (Graduate Trainee Program), αναγνωρίζοντας και ενθαρρύνοντας τη διάθεση της νέας γενιάς για μάθηση και προσωπική εξέλιξη. Εδώ και 20 περίπου χρόνια, έχουν συμμετάσχει συνολικά 162 άτομα από τα οποία το 50% έχει αναλάβει υψηλόβαθμες θέσεις εντός της εταιρείας αλλά και στον Όμιλο Coca-Cola Hellenic. Δέκα φοιτητές, από διάφορες ειδικότητες (οικονομικά, marketing, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διαφήμιση κλπ.) από το DEREE – Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (ACG), θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο πρότυπο και ανταγωνιστικό περιβάλλον της The Coca-Cola Company. Για πέντε μήνες, οι δέκα φοιτητές θα εκπονήσουν την πρακτική τους άσκηση στην επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στις χώρες Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Ρουμανία και Πολωνία, όπου θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία για τη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία. 
  • Ενίσχυση της ελληνικής κοινότητας των Global Shapers, ενός παγκόσμιου δικτύου που συνεργάζεται στενά με το World Economic Forum και προσφέρει την ευκαιρία σε νέους 20-30 ετών να έρθουν σε επαφή με νέους αντίστοιχων προσόντων, να αξιοποιήσουν τις ηγετικές τους ικανότητες και τις καινοτόμες ιδέες τους, με στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων τους και να ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. 
  • Υποστήριξη των Athens Startup Weekends που αποτελεί μέρος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Startup Weekend. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο από ηγέτες και επαγγελματίες με πάθος που δεσμεύονται, μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, να βρεθούν με νέους που έχουν όνειρα και ιδέες, να τους εμπνεύσουν να τις μοιραστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους προκειμένου να κάνουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους πραγματικότητα.

“Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους της χώρας να αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάκαμψη. Για εμάς αποτελεί δέσμευση η υποστήριξη πρωτοβουλιών και νέων ευκαιριών που προσφέρουν στους νέους της χώρας τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία. Στηρίζουμε έμπρακτα τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα με πάθος και εταιρική υπευθυνότητα, προσδοκώντας οι νέοι μας να απελευθερώσουν τα πολύτιμα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και το δυναμισμό τους”, αναφέρει σε δήλωσή της σχετικά με τις ανακοινώσεις των νέων πρωτοβουλιών της εταιρείας η Νεκταρία Μητράκου, Public Affairs & Communications Manager Greece, Cyprus & Malta.

Πηγή: ΕΜΕΑgr.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ