Συνεργασία Δήμου Σάμου – Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ»

Ο Δήμος Σάμου και συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινότητα Καρλοβάσου ξεκίνησαν συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Φορέα «ΕΔΡΑ» για την υλοποίηση προγράμματος λειτουργίας Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου μέσω τηλεπαιδαγωγικής (e-learning), σε απομακρυσμένες περιοχές για παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές δυσκολίες, αλλά δεν είναι δυνατόν να τους παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια κυρίως λόγω της έλλειψης αντίστοιχων δομών στην περιοχή που κατοικούν.

Η Δημοτική Κοινότητα Καρλοβάσσου και ο φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» συνεργάστηκαν προκειμένου να υποβληθεί το πρόγραμμα στον φορέα χρηματοδότησης (Ίδρυμα Μποδοσάκη) και είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων. Η Δημοτική Κοινότητα έχει ως μόνη υποχρέωση την παραχώρηση ενός χώρου κατάλληλου για θεραπευτικές συνεδρίες, καθώς και την προώθηση του προγράμματος στην τοπική κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κινητοποίηση των οικογενειών.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα σαν κόστος (θεραπευτικό προσωπικό, εποπτείες, αξιολογήσεις, εκπαιδευτικό υλικό) καλύπτεται από τον φορέα χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα στοχεύει σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ψυχοπαιδαγωγικές υπηρεσίες για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές δυσκολίες.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί μέσω πλατφόρμας. Το αρχικό στάδιο αφορά την διάγνωση για τις ανάγκες του κάθε παιδιού (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδικός παιδαγωγός) από ειδικό-εκπαιδευμένο κλιμάκιο του συνεργαζόμενου φορέα (ΕΔΡΑ).

Στην συνέχεια καθορίζονται οι συνεδρίες οι οποίες γίνονται μέσω πλατφόρμας. Στην αίθουσα εδώ, θα μπαίνει το παιδί μαζί με τον εκπαιδευόμενο συνοδό και θα υλοποιούν το μάθημα ή την συνεδρία με τον ειδικό θεραπευτή. Οι θεραπευτές αυτοί είναι θεραπευτές ψυχοπαιδαγωγικών υπηρεσιών και επιπλέον εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι να λειτουργούν μέσω πλατφόρμας. Ο συνοδός είναι επίσης εκπαιδευμένος θεραπευτής και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον κύριο θεραπευτή. Γνωρίζει το μάθημα από την προηγούμενη μέρα και είναι σε συνεχή επαφή με το παιδί.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ