Αττική Οδός: Πρόγραμμα υπό την αιγίδα του ΕΙΠ

Την αιγίδα του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Παιδείας (Ε.Ι.Π.) εξασφάλισε η Αττική Οδός και η εταιρεία λειτουργίας Αττικές Διαδρομές Α.Ε., για την υλοποίηση του ειδικού εκπαιδευτικού σεμιναρίου «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο» που πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, σε συνεργασία με τον ειδικό σε θέματα ασφαλούς οδήγησης δικύκλου, Θανάση Χούντρα.
Στόχος του διαδραστικού σεμιναρίου είναι  η ευαισθητοποίηση των εφήβων σε θέματα που αφορούν τη σωστή χρήση της μοτοσικλέτας και γενικά τους κανόνες οδικής ασφάλειας σε κάθε μετακίνηση.
Τα υψηλά ποσοστά τροχαίων με την εμπλοκή δικύκλου στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της χώρας έχουν οδηγήσει την Αττική Οδό και τις Αττικές Διαδρομές να εντάξουν στην  επικοινωνιακή τους στρατηγική δράσεις που απευθύνονται στο ειδικό κοινό των μοτοσικλετιστών, ειδικότερα δε των εφήβων, που σε νεαρή ηλικία έρχονται σε πρώτη επαφή με την οδήγηση δικύκλου, με μη πλήρη γνώση των κανόνων οδικής ασφάλειας. Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με μία ειδική διαδραστική εφαρμογή, που θα σταλεί στα Γυμνάσια και Λύκεια των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, για να καλύψει το κενό που υπάρχει στις ευαίσθητες αυτές ηλικιακές ομάδες.
Η  Αττική Οδός, κατά τη 10ετή της λειτουργία, υλοποιεί με συνέπεια δράσεις για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας που στοχεύουν, εκτός από τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου, στους μελλοντικούς οδηγούς, που είναι έφηβοι και παιδιά του Δημοτικού, με συνεχείς δημοσιεύσεις και ενημερωτικές καμπάνιες.
Η αιγίδα του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Παιδείας (Ε.Ι.Π.) στο πρόγραμμα αποτελεί ένα επιπλέον εχέγγυο της αποτελεσματικής υλοποίησης των δράσεων αυτών.
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ