Ρεκόρ κερδοφορίας το 2015 αναμένει ο Ε. Μυτιληναίος

Το 2014 ήταν ένα καλό έτος για τον Όμιλο Μυτιληναίος, δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος προσθέτοντας ότι περιμένει το 2015 να είναι έτος ρεκόρ για την κερδοφορία, με οδηγό την ισχυρή επίδοση στο μεταλλουργικό κομμάτι, όπως αναφέρει η Euroxx Research στο πρωινό της report. 

Ο επικεφαλής του ομίλου έκανε τις δηλώσεις σε παρουσίαση σε αναλυτές/τραπεζίτες, αναφέρει η Euroxx. 

Ο κλάδος μεταλλουργίας και μεταλλείων αναμένεται να είναι το κομμάτι με τις ισχυρότερες επιδόσεις το 2015, καθώς το ισχυρό δολάριο και η χαμηλότερη τιμή του φυσικού αερίου αντισταθμίζουν και με το παραπάνω τον αρνητικό αντίκτυπο από την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών αλουμινίου στο LME.

Επιπλέον, η Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει θέσει σε εφαρμογή άλλο ένα πρόγραμμα περικοπής του κόστους, με στόχο να μειώσει τα κόστη παραγωγής αλουμινίου περαιτέρω κατά ένα μέγεθος έως τα $200/τόνος περίπου.  

Ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ταυτόχρονα ότι η ΜΕΤΚΑ είναι κοντά στην ανακοίνωση ενός νέου έργου στην Αφρική, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα μεγέθη του 2015.

Στην ενέργεια, ο CEO του ομίλου περιμένει σημαντικά αυξημένα φορτία (load factors) για τα εργοστάσια συνδυασμένου κύκλου (CCGT) του ομίλου το 2015  καθώς η χαμηλότερη τιμή του φυσικού αερίου θα καταστήσει τα εργοστάσια περισσότερο ανταγωνιστικά σε σύγκριση με τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. 

Η Euroxx δίνει τιμή στόχο €7,80 με σύσταση “overweight” για την Μυτιληναίος. Για τη ΜΕΤΚΑ δίνει τιμή στόχο €15.00 με σύσταση “overweight”.

Πηγή: www.capital.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ