Παιδί και την Οδική Ασφάλεια

Την εκδήλωση «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» που διοργάνωσε στις 5 Μαρτίου το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στήριξαν η Αττική Οδός και οι Αττικές Διαδρομές.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσημη κυκλοφορία του παιδικού βιβλίου κυκλοφοριακήςαγωγής «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» και του παιδικού τραγουδιού και βιντεο κλίπ «Προσοχή – Προσοχή», στο αμφιθέατρο του υπουργείου υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Πάνω από 400 παιδιά, μαθητές των πρώτων τάξεων Δημοτικού Σχολείου πλημμύρισαν το αμφιθέατρο του υπουργείου το πρωί της 5ης Μαρτίου. Είχαν έρθει προσκεκλημένα του υπουργείου, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της ευρύτερης επικοινωνιακής πολιτικής, για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η Καλλιέργεια Παιδείας Οδικής Ασφάλειας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν από την παιδική ηλικία οι αυριανοί οδηγοί, αποκτώντας από νωρίς υπεύθυνη οδική συνείδηση.
Παράλληλος στόχος η αφύπνιση της συνείδησης των ενηλίκων πολιτών για την ασφαλή συνύπαρξη πεζών και οχημάτων.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος απευθύνθηκε στα παιδιά, δηλώνοντας με αμεσότητα «χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας» και εξηγώντας απλά ότι το μέλλον της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα είναι τα σημερινά της παιδιά. Ο υφυπουργός ζήτησε από τα παιδιά να εφαρμόσουν στην πράξη τα λόγια του «Ποδηλατάκια», να κάνουν καθημερινή τους πρακτική τους στίχους του τραγουδιού «Προσοχή -Προσοχή!» και να αναλάβουν υπεύθυνο ρόλο ελέγχου των μεγάλων, όταν διαπιστώνουν ότι εκείνοι δεν σέβονται τους κανόνες της οδικής ασφάλειας.

Τον λόγο πήρε επίσης ο πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας κος Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, ο οποίος ζήτησε από τα παιδιά να γίνουν «τροχονόμοι» των μεγάλων!

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την πρώτη επίσημη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου κυκλοφοριακής αγωγής «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» που εξέδωσε το ΥΠΟΜΕΔΙ, σε μουσική αφήγηση από τους ηθοποιούς Πατρίκιο Κωστή και Ερμόλαο Ματθαίου με συνοδεία ορχήστρας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του παιδικού τραγουδιού και βιντεοκλίπ «Προσοχή- Προσοχή». Η εκτέλεση του τραγουδιού έγινε από την υψίφωνο της λυρικής σκηνής Βάσια Ζαχαροπούλου, με τη συνοδεία ορχήστρας και της παιδικής χορωδίας Αγίας Παρασκευής.

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε η διαδραστική θεατρική παράσταση κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Οι περιπέτειες του Αττικούλη» σε παραγωγή της Αττικής Οδού, η οποία στήριξε και την υλοποίηση της εκδήλωσης του υπουργείου. Τα παιδιά παρακολούθησαν και συμμετείχαν τα ίδια στην εξέλιξη της σκηνικής δράσης, κάνοντας έτσι προσωπικό τους βίωμα τους κανόνες της οδικής ασφάλειας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Η θεατρική παράσταση έκλεισε την εκδήλωση με χορό και τραγούδι, ενώ στα παιδιά μοιράστηκε το βιβλίο «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» και το cd με το παιδικό τραγούδι «Προσοχή-Προσοχή».

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ