Η ένωση Μαζί για το Παιδί επισκέπτεται το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου  επισκέφθήκαμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας και μίλησαμε στα 100 παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού για το έργο και τις δράσεις της Ένωσης, τον εθελοντισμό ως φιλοσοφία και στάση ζωής και την έννοια της αποδοχής της διαφορετικότητας. Τα παιδιά δίνοντας τα δικά τους παραδείγματα για το τι σημαίνει να προσφέρει κανείς εθελοντικά, συμμετείχαν ενεργά στο διάλογο, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να διοργανώσουν εθελοντικές δράσεις μέσα από τη σχολική κοινότητα και «έγιναν κομμάτι της καρδιάς» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η επίσκεψή μας στο 3ο Δημοτικό είχε παράλληλα σκοπό να ενημερώσει και τα παιδιά της Δ’, Ε΄, και ΣΤ΄ Δημοτικού για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν σε παιδιά που εξυπηρετούνται μέσα από τα ιδρύματα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» χάρη στη στην πολύτιμη συνεργασία μας με την εταιρεία Μπισκότα Παπαδοπούλου.

Στο πλαίσιο της δράσης «ΠΡΩΪΝΑ ΑΓΑΠΗΣ» που έχει υιοθετήσει η εταιρεία Παπαδοπούλου, τα παιδιά της Δ’, Ε΄, και ΣΤ΄ Δημοτικού επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της εταιρείας και αφού ενημερώθηκαν για την αξία του πρωινού και της υγιεινής διατροφής έφτιαξαν τα δικά τους μπισκότα. Για κάθε μπισκότο που έφτιαξαν τα παιδιά η εταιρεία Παπαδοπούλου προσέφερε ένα πακέτο νόστιμα και θρεπτικά μπισκότα κατάλληλα για πρωινό, σε κάθε παιδί της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Χάρη στην  πρωτοποριακή αυτή συνεργασία τα ιδρύματα μέλη της Ένωσης εξασφαλίζουν ένα θρεπτικό πρωινό για τα παιδιά τους με τη συμβολή παιδιών που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Αττικής, καλλιεργώντας παράλληλα το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς και προάγοντας τις συνέργιες της κοινωνίας των πολιτών με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Το πρόγραμμα «Γίνε κι εσύ κομμάτι της καρδιάς μας» υλοποιείται με χρηματοδότησης της εταιρείας Protergia μια εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίος. 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ