Έναρξη δωρεάν μαθημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για άτομα άνω των 50 ετών στο Δήμο Αγ. Δημητρίου

Ξεκινάει στο Δήμο Αγ. Δημητρίου το πρόγραμμα «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ», για δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε άτομα άνω των 50 ετών. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “50και Ελλάς” με την υποστήριξη του OTE και της COSMOTE, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την ενίσχυση της ψηφιακής πρόσβασης για όλους τους πολίτες.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται πρωινές και απογευματινές ώρες σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο στηνοδό Θεσσαλίας 10, στο κτίριο των Δημοτικών Ιατρείων, στον Άγιο Δημήτριο. 

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν όλοι οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου άνω των 50 ετών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καθόλου τη χρήση των Η/Υ. Με το τέλος των μαθημάτων θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την “50και Ελλάς” για τον πρώτο κύκλο μαθημάτων που ξεκινά στα τέλη Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο 211-7100203. 

Το πρόγραμμα ξεκινά και στο Δήμο Αγ. Δημητρίου έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που έχει σημειώσει και σε άλλο Δήμο. Η μη-κερδοσκοπική Οργάνωση “50και Ελλάς” με την υποστήριξη του ΟΤΕ και τηςCOSMOTE, με συνέπεια υλοποιεί το πρόγραμμα από το 2012 έως και σήμερα, στο οποίο έχουν συμμετάσχει, με μεγάλο ενθουσιασμό, περισσότερα από 800 άτομα άνω των 50ετών. Στη δράση συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με έρευνα που διεξάγει για τη σημασία των Η/Υ στην ποιότητα ζωής των ατόμων ηλικίαςάνω των 50ετών. Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο του 2015. 
 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ