«Χτίζοντας συνέργειες ενάντια στην κρίση: Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως παράδειγμα καλής πρακτικής ΕΚΕ».

Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis μαζί με τη Global Sustain και την ΑΒ Βασιλόπουλος διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Χτίζοντας συνέργειες ενάντια στην κρίση: Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως παράδειγμα καλής πρακτικής ΕΚΕ».

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Καθηγήτρια Ιατρικής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κα Αθηνά Λινού, η οποία τόνισε ότι η επισιτιστική ανασφάλεια και η παχυσαρκία είναι άμεσα συνδεδεμένες ιδιαίτερα σε περιόδους δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Η γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου κα Αφροδίτη Βελουδάκη πήρε τον λόγο στη συνέχεια και μίλησε γενικά για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, τους στόχους και τα αποτελέσματά του. Τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα 16.028 μαθητές, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές της Ελλάδας με τα υψηλότερα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας.

Για τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ μίλησε και η νηπιαγωγός κα Αναστασία Δίπλα, της οποίας οι μαθητές συμμετέχουν για 3η χρονιά στο Πρόγραμμα.

Η κα Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Αειφορίας της εταιρίας ΑΒ Βασιλοπούλος αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα «52 εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα» στα πλαίσια του οποίου υποστηρίζεται και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Τέλος, ο κος Αθανάσιος Πετραλιάς, Γενικός Διευθυντής Έρευνας του Ινστιτούτου PROLEPSIS μίλησε για τα μετρήσιμα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος στα σχολεία.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν γεύματα του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Μέγας Δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Πρόγραμμα στηρίζον το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» που είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα με διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος, η ασφαλιστική εταιρεία MetLife, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), η INTERAMERICAN, ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη καθώς και ιδιώτες.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ