Η ΔΕΠΑ ενισχύει το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis

Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής & Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis υλοποιεί για 4η συνεχή σχολική χρονιά το πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφή «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και με κύρια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεπαρκούς σίτισης των παιδιών  και στην πρόληψη προβλημάτων υγείας, τα οποία συνδέονται με κακές διατροφικές συνήθειες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και την προηγούμενη σχολική χρονιά συμμετείχαν 406 σχολεία με 61.870 συνολικά μαθητές. Απευθύνεται σε μαθητές δημοσιών σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας κι εκπληρώνει διττό στόχο: προσφέρει σε όλους τους μαθητές ένα δωρεάν υγιεινό γεύμα και παράλληλα προάγει την υγεία, μέσω της προώθησης της υγιεινής διατροφής, τόσο των μαθητών, όσο και των οικογενειών τους.

Η ΔΕΠΑ στηρίζει το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ενισχύοντας από τον Ιανουάριο του 2015 ένα σύνολο σχολείων σε όλη την Ελλάδα με 5.197 γεύματα μέχρι σήμερα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://diatrofi.prolepsis.gr/

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ