Τις καινοτόμες ομάδες του προγράμματος egg βράβευσαν Eurobank – Eλληνική Πρωτοβουλία

Τις πλέον καινοτόμες ομάδες του προγράμματος egg (enter, grow, go) βράβευσαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση, η Eurobank και η «Ελληνική Πρωτοβουλία».

Συγκεκριμένα, οι δύο φορείς επιβράβευσαν και απένειμαν χρηματικά βραβεία σε 10 από τις πλέον καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στον 3ο κύκλο του Προγράμματος egg και οι οποίες διακρίθηκαν για το υποσχόμενο όραμά τους, το βιώσιμο στρατηγικό τους πλάνο και τον ιδιαίτερα υψηλό επαγγελματισμό τους.

Παράλληλα, η Eurobank βράβευσε επιπλέον 5 ομάδες από τον ίδιο κύκλο του Προγράμματος, οι οποίες αναπτύσσονται και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και καλύτερες προοπτικές για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.

Σκοπός των βραβεύσεων αυτών, είναι η στήριξη των νέων επιχειρηματιών, προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία τις επιχειρηματικές τους ιδέες, παρά την τρέχουσα δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο  Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank τόνισε: «Η Eurobank και η «Ελληνική Πρωτοβουλία», ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε το επιχειρηματικό πνεύμα και τις πρωτότυπες ιδέες της νεολαίας μας, να βοηθήσουμε ό,τι πιο δημιουργικό και καινοτόμο διαθέτει σήμερα η χώρα ώστε να παραμείνει και να επενδύσει στον τόπο, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας μας. Πρόθεση και στόχος μας είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες και προοπτικές μέσα από δράσεις που προάγουν την υγιή επιχειρηματικότητα, δημιουργούν αξία και δυναμική ανάπτυξης. Είμαστε ευτυχείς που μέσω του egg βρήκαν «στέγη» πρωτοπόρες ιδέες και πιστεύουμε πως με τη στήριξη όλων μας θα καταφέρουν να μετασχηματισθούν σε υγιείς βιώσιμες επιχειρηματικές δράσεις.»

Από τη μεριά του, ο Διευθυντής Προγραμμάτων της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», κ. Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε: «Έχοντας ως βασική αποστολή την ενίσχυση προγραμμάτων που αποσκοπούν στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της επιχειρηματικότητας, η δωρεά που προσφέρει η «Ελληνική Πρωτοβουλία» στο Πρόγραμμα egg έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για ένα Πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσεται γύρω από τις ίδιες αξίες και αρχές των δράσεών μας. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία αυτή, καθώς μέσω της δωρεάς μας, όχι μόνο δεκάδες νέοι επιχειρηματίες με όραμα και καινοτόμες ιδέες, θα βρουν τους απαραίτητους πόρους για να μείνουν στη χώρα μας και να δημιουργήσουν εδώ, αλλά παράλληλα, οι ίδιοι, μέσω των επιχειρηματικών δράσεών τους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν θετικά και μακροπρόθεσμα οφέλη για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Επιπλέον, μέσω της δωρεάς της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», το Πρόγραμμα egg θα διοργανώσει την άνοιξη του 2016, έναν μεγάλο διαγωνισμό επιχειρηματικής καινοτομίας και εξωστρέφειας, με στόχο την περαιτέρω ώθηση του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, ως αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης της ύφεσης στη χώρα μας.

Πηγή: “naftemporiki.gr”

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ