Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνάντηση Μελών της Global Sustain

H Global Sustain αποχαιρέτησε τα μέλη και τους stakeholders για τις γιορτές, μέσα από μια ξεχωριστή εκδήλωση. Η ετήσια συνάντηση μελών της Global Sustain (Annual Members Meeting) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο Αλέξανδρος Ταμπουράς της INTERAMERICAN. 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων της Global Sustain για το έτος 2015, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων της εταιρίας για το 2016, ενώ συμμετείχαν με ομιλία εκπρόσωποι από εταιρίες-μέλη της Global Sustain. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν οι ΜΚΟ που θα χρηματοδοτηθούν για το έτος 2015.

Την εκδήλωση «άνοιξαν» τα στελέχη της Global Sustain, κάνοντας αρχικά μια αναδρομή στους κυριότερους σταθμούς της εταιρίας για το 2015, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκαν σημαντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το νέο έτος. 

Ανάμεσα στους κυριότερους σταθμούς είναι οι εξής:
  • Νέες εταιρίες – Το 2015, η εταιρεία εγκαινίασε την Global Sustain Ltd. (Λονδίνο) και την Global Sustain GmbH (Βερολίνο), προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε μια παγκόσμια αγορά.
  • Κατοχύρωση ευρωπαϊκού σήματος.
  • Yearbook 2014/15 – Παρουσίασε το όγδοο κατά σειρά τεύχος της σειράς Yearbook, με τίτλο “The Power of Collaboration” σε τέσσερις εκδηλώσεις: Αθήνα, Βαρκελώνη, Βερολίνο και Βρυξέλλες.
  • Νέα μέλη – Tα μέλη της Global Sustain αυξήθηκαν κατά 32.
  • Global Sustain Sustainability Report – Πιστή στις αρχές της αειφορίας, η εταιρία δημοσίευσε τον 3ο κατά σειρά κοινωνικό απολογισμό για το έτος αναφοράς 2014, με βάση τις διεθνείς οδηγίες GRI-G4, αλλά και τις αρχές του UN Global Compact. 

Αναφορικά με τις μελλοντικές δράσεις της εταιρίας:
  • Global Sustain Sustainability Report 2015 – Ο απολογισμός αειφορίας της εταιρίας για το έτος 2015 θα δημοσιευτεί το πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα είναι σύμφωνος με το διεθνές πρότυπο GRI-G4 αλλά και με τις αρχές του UN Global Compact.
  • Yearbook 2015/16 – Η επικείμενη έκδοση Yearbook, έχει τίτλο Sustainable Consumption & Production: Towards a Circular Economy”. Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το United Nations Environment Programme (UNEP) και θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τον Ιούνιο του 2016.
  • Sustainability Forum 2016 – Το Sustainability Forum 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2016.
  • Cause Marketing Event with Thomas Kolster – Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2016
  • Νέα γραφεία – Η Global Sustain το νέο έτος αλλάζει γραφεία και προσκαλεί τα μέλη της σε ένα διαφορετικό brunch.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το λόγο πήραν τα μέλη της Global Sustain, παρουσιάζοντας υπηρεσίες και προϊόντα, με άξονα την αειφορία. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν με ομιλία οι: κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Telenavis, κ. Philippe Sauer, South East Europe Area Director, Schneider Electric, κ. Λωραίνη Αλιμαντίρη, Marketing and Communications Director, PCAI Polyeco Contemporary Art Initiative, κ. Μαρία Τζελέπη, Business Unit Director, Asset Ogilvy Public Relations. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι ΜΚΟ που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος χρηματοδότησης της Global Sustain. Η τελική επιλογή έγινε με βάση τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω Facebook και τη γνώμη της Ειδικής Επιτροπής. Τα προγράμματα που επιλέχθηκαν είναι τα: «Πρόγραμμα επείγουσας παρέμβασης για την κάλυψη των ιατρικών και ανθρωπιστικών αναγκών των ευάλωτων πληθυσμών στο Δήμο Αθηναίων” από την ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα- Ελληνικό Τμήμα» και το πρόγραμμα «Δημιουργία Προστατευόμενων Διαμερισμάτων Βραχείας Φιλοξενίας για Άτομα Με Αναπηρία» από τη ΜΚΟ «Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”». 

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε cocktail με την ευγενική χορηγία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ