Στον αέρα το νέο site για το Yearbook της Global Sustain

Λίγους μήνες πριν την έκδοση του νέου Yearbook 2015/16 με τίτλο Sustainable Consumption & Production: Towards a Circular Economy, η Global Sustain παρουσιάζει το νέο site www.globalsustainyearbook.org ενισχύοντας σημαντικά την επικοινωνία της με ένα παγκόσμιο κοινό.  

1. Εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στον «αέρα» το νέο site της Global Sustain για το Yearbook. Μιλήστε μας για το νέο σας εγχείρημα. 

Πρόσφατα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της επικοινωνίας με τους stakeholders, παρουσιάσαμε το νέο site www.globalsustainyearbook.org, αποκλειστικά αφιερωμένο στην έκδοση Yearbook. Το site έγινε σε συνεργασία με την εταιρία Digimagix, μέλος της Global Sustain, είναι εύκολο στη χρήση και στην πλοήγηση, με μοντέρνο σχεδιασμό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Σε αυτό ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφορίες για όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, τα events παρουσίασης, καθώς και testimonials. Όσον αφορά στην επικείμενη έκδοση, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο συμμετοχής τους, να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της online φόρμας, να αντλήσουν πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και  να ενημερωθούν για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανανεώνεται διαρκώς. 

2. Το νέο Yearbook για 9η συνεχή χρονιά επικεντρώνεται σε ένα επίκαιρο θέμα αειφορίας το οποίο αναμένεται να απασχολήσει μέσα στο 2016 όλο και περισσότερους οργανισμούς. Με ποιο σκεπτικό φτάσατε στην επιλογή του συγκεκριμένου θέματος;

H Global Sustain, κάθε χρόνο επιλέγει ένα θέμα που άπτεται των σχετικών με την αειφορία εξελίξεων σε παγκόσμιο πλαίσιο. Το θέμα της φετινής έκδοσης είναι η κυκλική οικονομία, μια παγκόσμια τάση που ασπάζονται όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί. Με τον παγκόσμιο πληθυσμό και την κατανάλωση να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, η διαδικασία της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και η κατανάλωση είναι αναγκαίο να ακολουθήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο, έτσι ώστε η ανθρώπινη πρόοδος να μην πραγματοποιείται σε βάρος του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Η υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας δίνει την ευκαιρία στους οργανισμούς να μετατρέψουν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις σε οικονομικές ευκαιρίες και καινοτομία, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής. Μάλιστα, πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια φιλόδοξη δέσμη μέτρων σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της μέγιστης αξιοποίησης και χρήσης όλων των πρώτων υλών, των προϊόντων και των αποβλήτων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα πολιτικής. Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, η Global Sustain για μια ακόμα φορά ξεκινά ένα παγκόσμιο διάλογο και δίνει τροφή για σκέψη, προλειαίνοντας το έδαφος για ουσιαστική δράση.  
3. Φέτος για πρώτη φορά το Yearbook φέρει την υπογραφή των Ηνωμένων Εθνών. Μπορείτε να μας περιγράψετε τη συνεργασία;

Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία η οποία ήρθε να ενισχύσει το παγκόσμιο προφίλ της έκδοσης και να επισφραγίσει την αναγνώρισή της από διεθνείς οργανισμούς. Συγκεκριμένα η έκδοση γίνεται σε συνεργασία με το πρόγραμμα SwitchΜed και το Regional Activity Centre for Sustainable Consumption and Production (SCP/RAC) του United Nations Environment Programme-UNEP. Η έκδοση ανακοινώθηκε στο πρώτο ετήσιο διεθνές συνέδριο SwitchMed Connect στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο του 2015, με θέμα την κυκλική οικονομία στη Μεσόγειο. Στο συνέδριο είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την έκδοση σε περισσότερους από 400 εκπροσώπους πολυεθνικών επιχειρήσεων, start-ups και χρηματοοικονομικών οργανισμών που ασχολούνται με θέματα κυκλικής οικονομίας, αειφόρου παραγωγής και κατανάλωσης στην περιοχή της Μεσογείου. Η έκδοση θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2016 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Βερολίνο), καθώς και στο πλαίσιο του δεύτερου διεθνούς συνεδρίου Switchmed Connect.  

4. Ποιες είναι οι θεματικές ενότητες της φετινής έκδοσης;

Το Yearbook θα εστιάσει στα εξής θέματα:
  • Τομείς προτεραιότητας κυκλικής οικονομίας (Κατασκευές, Γεωργία, Τουρισμός, Βιομηχανία) και σχετικές βέλτιστες πρακτικές
  • Νέα μοντέλα κατανάλωσης
  • Αειφόρος τρόπος ζωής
  • Κύκλος ζωής των προϊόντων
  • Πολιτικές στρατηγικής και σχέδια δράσης
  • Αειφόρος εφοδιαστική αλυσίδα
  • Περιβαλλοντική καινοτομία
  • Αποδοτικότητα των πόρων
  • Αειφόρες συσκευασίες
  • Μέτρηση αειφόρου παραγωγής και κατανάλωσης και επικοινωνία

5. Που απευθύνεται το Yearbook και γιατί να συμμετέχει κάποιος;

To Yearbook απευθύνεται σε οργανισμούς και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα παραπάνω θέματα, έχοντας εντάξει την κυκλική οικονομία και την αειφόρο παραγωγή και κατανάλωση στις προτεραιότητές τους. Η συμμετοχή στο Yearbook συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για τους οργανισμούς, όπως είναι: η παγκόσμια προβολή, η συμμετοχή σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη έκδοση στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, επιχειρηματικοί ηγέτες κ.ά., η εμπειρία της συμμετοχής σε εκδηλώσεις υψηλού προφίλ και η δικτύωση. Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για μια τυπική διαφημιστική καταχώριση, αλλά για ουσιαστική συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο διάλογο! Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση την οποία εννέα χρόνια τώρα εμπιστεύονται  οι μεγαλύτεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις για να αναδείξουν το αειφόρο προφίλ τους σε ένα παγκόσμιο κοινό, καθώς το Yearbook διανέμεται σε περισσότερες από 50 χώρες, σε 5 ηπείρους, ενώ είναι διαθέσιμο και σε e-book

Πηγή: “DailyFax”

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ