Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων παιδιών

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων παιδιών νησιωτικών κοινοτήτων της χώρας μας, με τίτλο «χίλια παιδιά μέσα στο τίμιο αγέρι» – μικρά ζωγραφικά έργα νησιωτικού τοπίου στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην Αθήνα.

Η έκθεση διοργανώνεται με στόχο να υποστηρίξει τους σκοπούς της Ομάδας Αιγαίου, η οποία επί σειρά ετών συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής νησιωτικών κοινοτήτων του Αιγαίου, υποστηρίζοντας δράσεις στους τομείς της υγείας και των υποδομών. 

Περισσότερα από 80 παιδιά από έξι νησιά του Αιγαίου (Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φούρνοι, Χάλκη) ενθαρρύνθηκαν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή παρατηρώντας και ζωγραφίζοντας το περιβάλλον στο οποίο ζουν. 

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου Πειραιώς, διά του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με την Ομάδα Αιγαίου όσον αφορά την προαγωγή του πολιτισμού, της ιστορικής μνήμης και της τοπικής ιστορίας σε ακριτικές νησιωτικές κοινότητες της χώρας μας.

Η έκθεση παρουσιάζεται επίσης με την ευκαιρία του εορτασμού του 2016 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, ως Έτους Πολιτιστικού Τοπίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. 

Διάρκεια έκθεσης: 11-17 Ιουνίου 2016, Δευτ.-Παρ. 9:00-21:00
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 177 78 Ταύρος
Τηλ.: 210 34 18051 | www.piop.gr
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ