Βραβεύθηκαν οι πρωτοβουλίες της Επιχειρηματικής Τεχνολογίας

Σε μια φαντασμαγορική γιορτή της τεχνολογίας, με την παρουσία σύσσωμης της αγοράς Πληροφορικής/Επικοινωνιών και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι, η Τελετή Απονομής των Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2016, τα βραβεία που διοργανώνουν το περιοδικό netweek της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης βρέθηκαν περισσότερα από 500 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα μας, με έκδηλο τον ενθουσιασμό των στελεχών που ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Η πλειοψηφία των φετινών υποψηφιοτήτων χαρακτηρίστηκαν από καινοτομία, ευρηματικότητα και απτό επιχειρησιακό αποτέλεσμα, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η σημερινή ψηφιακή εποχή έχει δώσει στρατηγικό χαρακτήρα στα έργα και τις πρωτοβουλίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών για τις επιχειρήσεις.   

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή των Τιμητικών Βραβείων – Life Achievement σε στελέχη που με την πορεία τους και τις πρωτοβουλίες τους διαμόρφωσαν τον κλάδο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στους κκ: Καθηγητή Γιάννη Βασιλείου για τη συνεισφορά του στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα, Καθηγητή Βασίλη Μακιό για την προσφορά του στην ανάπτυξη της καινοτομίας και εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ΤΠΕ και Παντελή Τζωρτζάκη για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ιnternet και τον επιχειρηματικό τομέα των ΤΠΕ στην Ελλάδα.

Στην κορύφωση της βραδιάς, απονεμήθηκαν τα τρία Κορυφαία Βραβεία, στις εταιρείες που όχι μόνο συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία αλλά έχουν και ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αυτό της εξωστρέφειας και των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι εταιρείες που διακρίθηκαν στο πλαίσιο αυτό, είναι: η ΑΒ Βασιλόπουλος για το Νέο Ολοκληρωμένο ERP το οποίο, ξεκινώντας από την Ελλάδα ως πιλότο, θα εγκατασταθεί σε πολλές ακόμα χώρες του Ομίλου Delhaize, η Oracle Hellas για το Oracle Cloud Development Hub που εδρεύει στην Αθήνα και εξυπηρετεί όλη την Ευρώπη και στους Ομίλους ΟΤΕ & Coca-Cola HBC για την επένδυση 43 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Coca-Cola ΗΒC και αφορά την υλοποίηση από τον Όμιλο ΟΤΕ του Data Center που εξυπηρετεί 28 χώρες.

Η βραδιά της τελετής συνεχίστηκε, με ποτό δίπλα στη θάλασσα, χαλαρή διάθεση, ανταλλαγή απόψεων και συγχαρητήρια στους νικητές.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων http://www.businessitawards.gr προκειμένου να δείτε τον πίνακα των νικητών, το video και φωτογραφίες από την Τελετή Απονομής των Βραβείων.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ